Že sedmo leto zapored je Pohorje prizorišče atraktivne tekaške prireditve Visit Pohorje BraveRun oziroma Tek pogumnih, ki se je pod Pohorjem pričela ob 12. uri z zborom na Spodnji postaji Vzpenjače.

Zanimiva tekaška preizkušnja

Start in cilj sta se pričela pri spodnji postaji vzpenjače. 3-kilometrska proga zavije proti hotelu Arena. 5-kilometrska proga zavije en del po Čopki in potem v gozd. Po dveh kilometrih se priključi 3-kilometrski progi. 10 kilometrov sta dva kroga.

Pod Pohorjem je speljana proga z ovirami, ki tekmovalcev zagotovo ni pustila ravnodušnih. Spopasti so se morali z vodo, ognjem, blatom, jamami, vrvmi, bremenom, lovljenjem ravnotežja, višinsko razliko in mnogimi drugimi. Ovire so premagljive, v primeru, če pa se je komu zazdela prezahtevna, ga je čakala kazen.

Odkrijte moč v sebi

Organizatorji so tekmovalce želeli spodbuditi, da zberejo pogum, da pretečejo, preplazijo, prenesejo, preplezajo, preskočijo in prebrodijo vse ovire, ki jih BRAVE RUN ponuja in v sebi odkrijejo moč, ki je še niso poznali. Želeli so dokazati, da je premagovanje ovir na progi, podobno premagovanju ovir v življenju in da se ob vsem tem lahko še zabavate! Proga na kateri so se na BRAVE RUN-u spopadli, je bila zasnovana tako, da so tekmovalci lahko preizkusili svojo vzdržljivost, spretnost, iznajdljivost, moč, sposobnost hitrega sprejemanja odločitev in timski duh.