V hotelu Habakuk je danes potekala prireditev Izbor športnika Maribora 2019 na kateri so za uspehe v preteklem letu nagradili najuspešnejše športnike posameznike, klube, trenerje in druge športne delavce v mestu.

Ponovno Ilka Štuhec in Ivan Trajkovič

Maribor je dobil športnico in športnika za leto 2019. Športna zveza Maribor je odločila, da je športnica leta 2019 ponovno postala alpska smučarka Ilka Štuhec, drugo mesto je pripadlo Katji Fain in tretje tekvadoistki Urški Trdin. Športnik leta je postal tekvandoist Ivan Trajkovič, drugo mesto je zasedel jadralec Žan Luka Željko, plavalec Martin Bau pa je zasedel tretji mesto

Pri ekipah ni bilo negotovosti

Najboljša ženska ekipa je odbojkarski klub Nova KBM Branik. Mariborčanke so aktualne pokalne prvakinje. Najboljše moštvo je po pričakovanju Nogometni klub Maribor. Kegljaški klub Konstruktor je najboljša ekipa v individualnih panogah.

Trener leta je postal Bruno Najdić – Nova KBM Branik, nagrada za posebne dosežke pa je letos pripadla Urošu Planišiču  in Sebastijanu Škorcu – OK Maribor.

Naj perspektivna športnika sta postala Tyra Barada – kicbox in Rok Možič – odbojka

Cizljeva plaketa 2019

Na prireditvi so se podelila tudi najvišja priznanja Cizljeve plakete v spomin na predvojnega vsestranskega in uspešnega mariborskega športnika Mirana Cizlja, ki ga podeljuje Športna zveza Maribor za odmevne športne dosežke v članskih kategorijah, za izjemno uspešno organizacijsko in strokovno delo pri razvoju športa. Plaketo sta dobila Bojan Horvat za delo v kolesarskem klubu in Miran Potnik za dolgoletno uspešno delo v taborniški organizaciji.