Novi član NK Maribor je uradno je Saša Ivković, 24-letni branilec, ki se v Ljudski vrt seli iz Voždovca, po jesenskem delu šestouvrščene ekipe prve srbske lige, so zapisali na klubski spletni strani.

“Želeli smo povečati konkurenci v obrambni vrsti, saj smo ostali pri dveh štoperjih. Rajčević je poškodovan, Šme ni igral leto in pol, Uskoković je še mlad. Maribor v slovenski ligi večinoma igra na polovici nasprotnikov in potrebujemo tudi tehnično zelo dobre branilce. Naš izbor je Saša Ivković. Njegove igre v srbskem prvenstvu so zaznali vsi, po izboru trenerjev in kapetanov vseh klubov je bil izbran v najboljšo enajsterico jesenskega dela. Izkoristili smo priložnost, da pride v naš klub in sem prepričan, da smo dobili odlično okrepitev,” je za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Zlatko Zahovič.

Gre za izziv in spodbudo

Ivković, pred Voždovcem tudi član Partizana in Ashdoda, je za klubsko spletno stran po podpisu pogodbe, veljavne do poletja 2021, dejal: “Vse se je hitro razpletlo, ob zanimanju in ponudbi Maribora nisem imel pomislekov. Vem, da prihajam v uspešen in odlično organiziran klub, ki je postal stalnica v evropskih pokalih. To bo zame izziv, hkrati pa tudi spodbuda, nova stopnica v karieri. Želim prispevati svoj delež k novemu naslovu prvaka in potem pri naslednjih kvalifikacijskih preizkušnjah. Stadion je čudovit, slišal sem veliko lepega o navijačih. Zavedam se konkurence, a se bom s prizadevnostjo potrudil, da si priborim mesto v ekipi.”

Novim soigralcem se bo 192 cm visoki branilec s hrvaškim potnim listom (rojen v Vukovarju) priključil v ponedeljek, ob odhodu ekipe v Moravske Toplice, še pišejo pri NK Maribor.