Pred večernim obračunom Lige prvakov na legendarnem Anfieldu, sta se pomerili mlajši delegaciji obeh klubov. Zmago 3:0 so odnesli mladi Angleži pod vodstom Stevena Gerrarda.

Prvi zadetek že na samem začetku tekme

Domačini so hitro prišli v vodstvo po zadetku Jonesa. Žoga je v peto zadela Koblarja in spremenila smer po strelu s 16 metrov. Liverpool je prišel do ponovne možnosti za zadetek po rumenem kartonu Žgajnarja, ko jim je bil dodeljen kazenski strel. Za 2:0 so poskrbeli v enajsti minuti, ko je po strelu z bele točke prednost povečal Woodburn.

Odlična obramba enajstmetrovke

V šestnajsti minuti so domači na vijoličasti gol streljali iz enajstih metrov. Tukaj se je odlično izkazal vratar Cajnko. Vendar se vijoličasti niso dali, tudi sami so poskrbeli za odlične akcije, Horvat je streljal iz 12 metrov, a je tudi to žogo ubranil vratar Liverpoola. V odmor so tako odšli v prednosti 2:0, domači.

V drugem polčasu Mariborčani bolj sproščeni, a prednost domačih je bila prevelika

Vijoličasti so še prišli do možnosti zadetka, a je vratar Liverpoola dobro opravil svojo nalogo. do zajetne prednosti štiri minute pred koncem. Za 3:0 je zadel McAuley. V podaljšku Maribor še poskušal s strelom iz kota, a tekma je že bila odločena.

NK MARIBOR (U-19): Cajnko, Žgajner, Štusej, Horvat, Grajfoner, Koblar, Ogrinec, Kukovec, Žugelj, Kolmanič, Šlamberger. Klop: Stopajnik, Strah, Pirtovšek, Verhovčak, Gorza, Kotnik, Horvat. Trener: Muamer Vugdalić.

LIVERPOOL FC (U-19): Grabara, Camacho, Tagseth, Masterson, Williams, Johnston, Jones, Kane, Millar, Woodburn, Adekanye. Klop: Williams, Clayton, Driscoll-Glennon, Sharif, Dixon-Bonner, Longstaff, McAuley. Trener: Steven Gerrard.