Enej Marinič je na tekmi evropskega pokala za mladince v Paksu na Madžarskem stopil na najvišjo stopničko v kategoriji nad 100 kilogramov. V predtekmovanju je premagal Rusa Mikhaila Makhinia z Ipponom malo pred koncem rednega dela dvoboja. V prvi minuti polfinalnega boja si je Marinič z Ipponom proti Ukrajincu Vladyslavu Berezki odprl vrata v finalni dvoboj kategorije nad 100 kilogramov. Za zlato medaljo se je pomeril proti domačinu Rishardu Waczuliku in si po dobri minuti dvoboja z ipponom zagotovil prvo mesto v kategoriji.

V finalu srečal starega znanca

Enej Marinič: “Tekma je potekala uspešno, v prvem krogu sem dobil nasprotnika iz Rusije katerega sem lahko premagal predčasno z ipponom. Drugo borbo sem dobil predstavnika iz Ukrajine s katerim sva imela borbo vse do zlate točke, kjer sem zmagal z ipponom. V finalu sem srečal starega znanca iz Madžarske, proti katerem sem lansko leto izgubil, a letos se je končalo drugače. Zmagal sem 30 sekund pred koncem z ipponom. Nadaljne tekme katere me čakajo, sta svetovna članska pokala oz. Grand Prix-a. Glavni cilj sezone pa sta seveda mladinsko EP, kjer želim biti medalist in mladinsko SP, kjer želim ponoviti ali izboljšati lansko 3. Mesto.”
V naslednjem tednu se člana mariborskega Judo klub Branika Brokerja  David Kukovica in Enej Marinič priključita članskemu ekipnemu evropskem prvenstvu, ki bo 18. julija v Ekaterinburgu v Rusiji.