V četrtek, 16. julija, ob 20:15 uri, čaka nogometaše NK Maribora povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa. Mariborčani se bodo v četrtek pred domačimi gledalci podali na lov za dvema goloma zaostanka. Na Škotskem so jih namreč Glasgow Rangersi premagali s 3:1, a Mariborčani se nikakor ne predajajo: “Komaj čakamo tekmo, čaka nas super dvoboj proti dobremu nasprotniku. Mi želimo tekmo odigrati brez napak, dobro, kombinatorno, maksimalno agresivno, pametno in jasno, doseči zmago, ki bi nas peljala naprej.”

Želijo pokazati, da so kvalitetnejša ekipa

Jasmin Mešanović je dodal: “Vemo, da nas čaka izredno težka tekma. A mi smo maksimalno pripravljeni, da na terenu pokažemo da smo kvalitetnejša ekipa, da smo pripravljeni, da zmagamo z dvema zadetkoma prednosti. V tekmi si ne smemo dovoliti napak v obrambi, v napadu pa moramo biti razigrani, kot na primer proti Gorici.”

V četrtek, 16. avgusta, od 17. ure dalje bodo vožnje z mestnimi avtobusi brezplačne za vse imetnike karte za nogometno tekmo, nekaj vstopnic je še na voljo, sicer pa domači pričakujejo in upajo na bučno podporo s tribun, pove trener Milanič: “Prepričan sem, da bodo naši navijači podpirali našo željo in agresivnost.”

Utrujenosti ni

“Vse bomo naredili, da bomo zmagali. Jutri bo nujno napadati, biti v prostoru odličen in naredili bomo vse, da bi bili v igri naprej zelo aktivni,” še poudarja trener in dodaja, da svežine še je: “Nismo v situaciji, da jamramo. Ni še december. Fantje so mladi, pred nami je tak izziv, da ni govora, da jutri ne bi bili najboljši kar se da.”

“To, da smo koncentrirani na vsako tekmo posebej, povedo rezultati v domačem prvenstvu. Izkoristili smo nekje 50 do 60 odstotkov za zadetke, tudi v Glasgowu smo pokazali, da znamo igrati kar je velik plus za nas. Če lahko ustvarimo priložnosti proti dobri ekipi je to samo dodaten motiv,” pa poudarja Mešanović.