Šport

FOTO: Milanič poraz na Kantridi pripisuje nekoliko slabši postavi

Uredništvo , 09.09.18 ob 08:43

Kljub slabši predstavi Maribora, je bila prijateljska tekma na Kantridi pravi spektakel.

Sinočnja prijateljska tekma med Mariborom in REko, ki je obudila kultni stadion Kantrido je bila, kljub slabši predstavi vijoličastih, pravi spektakel, saj je pod legendarno steno privabila več kot 10 tisoč navijačev in gledalcev.

Mariborčani v okrnjeni zasedbi

Mariborčani so se na Hrvaško odpravili v nekoliko okrnjeni zasedbi, brez reprezentantov in poškodovanih ter tako pokazali igro, ki je nismo bili vajeni v prejšnjih tednih. “Jasno je po tako visokem porazu težko izbrati pozitivne zadeve, vendar je dejstvo, da smo igrali v postavi, ki ni optimalna zaradi odsotnosti reprezentantov in igralcev, kateri imajo težave s poškodbami. Začetek je še bil soliden, potem pa smo proti ekipi, ki nas je nekoliko počakala, izgubili tisti pravi trenutek. Po zadetku smo bili bistveno preveč nepotrpežljivi, odprti. Preveč avtocest je nastalo vsepovsod do naših vrat in nismo več uspeli obdržati dogovora. V drugem polčasu sem hotel umiriti zadeve, z menjavami se je to tudi zgodilo. Ampak smo pred tem preveč visoko napadali nasprotnika, kar se nam ni obrestovalo,” je po tekmi povedal trener Darko Milanič.

Vijoličasti bodo sedaj nabirali energijo

Kulisa pred katero so igrali je bila izjemna, kar je potrdil tudi trener. “Zaradi njihovega praznika je bilo ozračje odlično. Toda v velikem številu so prišli tudi naši navijači, ki sem jih slišal skozi celotno tekmo. Oni so svoje oddelali zelo dobro, mi na igrišču žal ne. Škoda, da jim nismo omogočili zadovoljstva z našo boljšo igro. Res je bil nasprotnik zelo učinkovit, mi pa nismo zadržali mirnosti, kompaktnosti. Če se lahko tako izrazim, nam je na tej tekmi udarilo ven veliko zadev, a se bomo zbrali in nadaljevali svoje delo kot doslej. Po napornih dveh mesecih bo pomembno spet nabrati energijo. V prvenstvu nam gre dobro in nujno je ostati na tej poti. Da bi s pokalno tekmo, ki nas čaka v sredo v Ljubljani, potem pa v soboto v Krškem nadaljevali, tako kot smo končali prejšnji teden.

Priložnosti dovolj za vse

Kljub precej visokemu porazu so pri Mariboru priložnost dobili nekateri, ki za seboj nimajo dosti tekmovalnih minut. “Razumljivo je, da nekateri, ki ne igrajo ali nimajo tekmovalnega ritma, ne morejo biti v najboljši formi. Lahko bi iskali razloge, da ta tekma ni bila ob pravem času, a jih ne bomo. Fantje so dobili priložnost, videli smo, kaj ni bilo dobro in to nam bo opozorilo,” je še dodal Milanič.

Navijači Maribora so se na Kantrido odpravili v precej velikem številu, kjer so v času tekme glasno navijali ter lepe besede namenili tudi trenerju nasprotnikov, izpisali so: “Spoštovanje tuji in domače veliko si ime za nogometi in navijače.