Šport

FOTO: Mariborčani zadovoljni z generalko pred Olimpijo

Uredništvo , 18.02.17 ob 18:06

NK Maribor je pred derbijem z ljubljansko Olimpijo danes odigral pripravljalno tekmo v Ljudskem vrtu proti Rudarju.

NK Maribor je pred derbijem z ljubljansko Olimpijo danes odigral pripravljalno tekmo v Ljudskem vrtu proti Rudarju.

NK Maribor – Rudar 1:1 (1:0)
34. Novaković, 55. Vručina 

NK Maribor: Handanović, Palčič, Šuler, Defendi, Viler, Kabha, Pihler (81′ Ogrinec), Bohar (70′ Hotić), Vršič, Novaković (70′ Tavares), Zahović. Klop: Obradović, Hodžić, Šme, Rajčević, Mertelj, Vrhovec, Sallalich, Hotić, Ogrinec, Bajde, Tavares. Trener: Darko Milanič.

Rudar Velenje: Radan, Mužek, Kašnik, Zec (46′ Billong), Iharoš, Grbić (66′ Bolha), Babić, Lotrič (70′ Trifković), Mary (80′ Bokalić), Glavina, Vručina. Klop: Malnar, Črnčič, Trifković, Bolha, Tolimir, Billong, Bokalič. Trener: Vanja Radinović.

Ljudski vrt je prvič letos odprl vrata. Po desetih pripravljalnih tekmah v Prekmurju, na Madžarskem in v Turčiji, se je ekipa predstavila tudi pred domačimi gledalci, vzhodna tribuna je bila namreč odprta za navijače. Mreža gostov se je zatresla že v tretji minuti. Po hitri akciji je Vršič podal do Zahovića, ki je poslal žogo mimo vratarja Radana, a je bil zadetek razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Kasneje tudi ob akciji Velenjčanov, ki se je končala z žogo v golu, brez zadetka, saj je bil Mary v 16. minuti ob sprejemu v nedovoljenem položaju, ostalo je 0:0.

Ob naslednjem udarcu v okvir vrat pa so domači prišli do prednosti. Šuler je s pravočasnim odzivom izbil žogo, ki jo je Bohar preusmeril v globinsko podajo do Novakovića, ta pa je bil hitrejši od dveh branilcev in ob soočenju z Radanom natančno zadel. Drugi polčas so Mariborčani začeli z nespremenjeno zasedbo, do prvim resnih priložnosti pa gostje. Do izenačenja je prišlo v 54. minuti, ko je sodnik pokazal na belo točko, zaradi prekrška Vilerja nad Lotričem. Žogo je za hrbet Jasmina Handanovića pospravil Vručina. Do konca so pritisnili Mariborčani in želeli zadeti, najbliže so bili v 84. minuti, ko je Vršič z razdalje zadel vratnico.

Darko Milanič je po tekmi povedal, da je zadovoljen s prikazanim: “Do Olimpije imamo še nekaj časa, jih bomo še podrobno analizirali, se pripravili maksimalno na njih, in ta predstava danes, pa predstave na pripravah in jeseni vlivajo zaupanje.” O prvi enajsterici, ki jo lahko pričakujemo na zelenico prihodnjo soboto pa trener pravi takole: “Igrali bodo najbolj primerni. Imamo kar nekaj kandidatov, ki danes niso dobili priložnosti od začetka. Teden je dolg, meni je bila ekipa danes všeč, ne izključujem pa možnosti, da pride ko kakšne zamenjave.”

Veliko kadrovski sprememb pri Olimpiji trenerja NK Maribora ne skrbijo: “Kar se tiče njihove strategije jih poznamo sigurno, to pomeni načina, kako so nastopali zdaj., lahko pa nas na samo tekmi presenetijo. To kar so kazali na pripravah je bilo na vsaki tekmi zelo podobno, jasno pa je, da je izvedba drugačna, saj ne vem kateri posamezniki bodo igrali.”

Seveda Ljubljančane v soboto čaka pekel v Ljudskem vrtu, kar domače veseli, polne tribune so dvanajsti igralec: “Kar se tiče polnega stadiona, je to samo plus. To je tista tekma, ki se igra pred polnimi tribunami, napetost je velika, takšne tekme igramo radi. Kar se tiče pa samega igrišča, za ta letni čas mislim, da ni pretirano slabo. Vremenska napoved za soboto ni najboljša, vendar mislimo, da bo dovolj dobro, da odigramo en dober derbi.”