Strelski pohod vijoličastih je z atraktivno potezo v Ljudskem vrtu začel novinec Rok Kronaveter.

Mariborski nogometaši so se danes ob 18. uri v dežju na razmočenem terenu v Ljudskem vrtu še zadnjič odigrali pripravljalno tekmo. V pričakovanju otvoritve sezone in pred potjo na Islandijo jim je nasproti stal hrvaški prvoligaš HNK Gorica, ki je prejšnjo sezono končal na 5. mestu. Tekmo so zaključili z rezultatom 4:1 (3:0).

Prvič v kadru tudi Rudi Požeg Vancaš

V srečanju, na katerem so se premiero v vijoličastem na domačem terenu predstavili vsi štirje novinci, prvič pa je bil v kadru tudi Rudi Požeg Vancaš. Vrnil se je Martin Milec, izven kadra pa so ostali poškodovani Luka Zahović, Felipe Santos, Luka Koblar in Luka Uskoković.

Trije zadetki v prvem polčasu

Prvi strel so gledalci videli že v 11. minuti, saj je z atraktivno potezo že na prvi tekmi v vijoličastem dresu v Ljudskem vrtu zatresel mrežo Rok Kronaveter. Drugi zadetek niso dolgo čakali, saj je z udarcem po tleh v desni kot zadel Kotnik. Končni rezultat v prvem polčasu je v 42. minuti postavil Martin Milec, ki je po pravočasni kombinaciji z levo nogo dovolj natančno po tleh v mrežo.

Za konec še Žugelj

Drugi polčas je vijoličasta enajsterica začela nespremenjeno, a je v 53 minuti prejela zadetek. Za goste je bil uspešen Maslowski, medtem ko so tudi domači igralci večji del drugega polčasa večkrat »zaposlili« vratarja gostov, a bili vselej neuspešni. To se je spremenilo v zadnji minute tekme, ko je bil uspešen Žugelj in žogo po tleh spravil v mrežo.

 

Postavi:

NK MARIBOR: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Kolmanič, Cretu, Vrhovec, Kramarič, Kotnik, Kronaveter, Tavares. Klop: Handanović, Klinar, Rajčević, Viler, Dervišević, Žugelj, Hotić, Požeg Vancaš, Bajde, Mešanović, Mulahusejnović. Trener: Darko Milanič.

HNK GORICA: Kahlina, Musa, Jovičić, Čelić, Maslowski, Zwolinski, Dvorneković, Mathieu, Maloča, Krizmanić, Ndiaye. Klop: Čović, Deaconu, Ljubisavljević, Bakuča, Špičić, Spudić, Babec, Periša, Kryeziu, Lovrić. Trener: Sergej Jakirović.