Šport

FOTO: Mariborčani z 2:1 nadvladali Triglav, Milanič konec tekme pričakal na tribuni

Uredništvo , 06.04.19 ob 18:23

Danes popoldan so vijoličasti odšli v goste k Triglavu v Kranj ter jih na njihovem igrišču premagali.

Sobotno popoldne za gostovanje v Kranju, s pokalnega prizorišča nazaj v boj za naslov prvaka. Za dvoboj s Triglavom, trenutno najuspešnejšo ekipo spomladanskega dela, so bili Mariborčani v nekoliko okrnjeni zasedbi. Zaradi poškodb so tekmo izpustili Mešanović, Uskoković ter Cotman, premor pa so si “priborili” tudi Viler ter Milec, ki je doma ostal zaradi želodčnih težav.

Sedmi gol najučinkovitejšega branilca lige

Že takoj se je v Kranju pričela zanimiva tekma, za kar je poskrbel Robert Kranjec, ki je udaril začetni uradec še pred prvim sodniškim žvižgom. Že v četrti minuti je poizkusil Zahović iz težkega položaja, pri čemer je zadel domačega vratarja. Nato je poskušal Kryeziu z 18 m, a je bil Pirić na pravem mestu. Na drugi strani je nato takoj dobil priložnost Maribor. Po podaji Pihlerja Mlakarju, ki je po desni strani šel v prodor in s podajo v sredino, a je vratar Arko žogo odbil. Le-ta se je prikotalila do Vrhovca, ki pa je žogo umseril ob levi vratnici.

V dvanajsti minuti je nato Vrhovec dobil rumeni karton zaradi prekrška na sredini igrišča. Dve minuti kasneje pa slavje vijoličastih. Zadel je Ivković. Udarila je naveza Dervišević-Ivković, po predložju s kota najprej Ivković prvič, nato posredovanje vratarja Arka, po odbitkupa pred golovo črto skupaj Ivković in Rajčević. A za potrditev zadetka se je zadnji žoge dotaknil Ivković, za katerega je bil to že sedmi gol.

Mlakar je nato bil znova v prodoru, ki je ob preigravanju z žogo zadel domačega branilca, a sodnik Sagrković ni pokazal, da gre za igranje z roko. Nato so Mariborčani prišli še do enega protinapada. Pihler je podal do Zahovića, a v njunem dvoboju je bil uspešnejši vratar Arko. Po kotu je nato podal Dervišević , nato pa žoga čez prečko.

Hitro v drugem polčasu izenačenje, a nato ponovno vodstvo Maribora

V drugem polčasu so Mariborčani nadaljevali z nespremenjeno enajsterico. Zahović je ponovno vtekel pred gol, a je bil nekoliko prepozen za uspešen zaključek. V 52. minuti je za izenačenje poskrbel Majcen z natančnim udarcem z glavo. Kmalu zatem je Zahović v dvojnem bloku padel v domačem kazenskem prostoru, a piščalka sodnika se ni oglasila. Ponovno izgubljena enajstmetrovka?

A nato ponovno vodstvo Maribora. Po protestih ob nedosojeni enajstmetrovki, se je igra uspešno nadaljevala. Po globinski podaji Derviševića izjemen odziv Mlakarja, njegov deseti gol v letošnjem prvenstvu. V sprintu je bil hitreje pri žogi kot domači vratar in žogo natančno poslal v gol nasprotnikov. Po uspešnem napadu je iz igre Milanič poslal Vrhovca, namesto katerega se je uigral Cretu.

Veselje je nato pokvarila sodniška odločitev, zaradi ugovarjanja ob nedosojeni enajstmetrovki je bil Milanič odstranjen s klopi, tekmo je do konca spremljal na tribuni. V igro je namesto Hotiča vstopil Vršič, ki je probal z 18 metrov, a žoga je šla tik nad prečko. V 85. minuti pa v igro še Tavares. Sodnik je zapiskal na koncu še dodatne 4 minute igre.

Triglav : NK Maribor

Prva Liga Telekom Slovenije, 25. krog. Sodnik: Asmir Sagrković (Vrhnika). Pomočnika: Goran Mikača (Višnja Gora) in Alen Salkić. Četrti sodnik: Rade Obrenović (oba Ljubljana). Delegat: Iztok Gustinčič (Portorož).

TRIGLAV: Arko, Rogelj, Kumer, Arh Česen, Mlakar, Udovič, E. Kryeziu, Tijanić, Mertelj, Crnov, Majcen. Klop: Curanović, Karamatić, Svraka, D. Kryeziu, Šalja, Bojić, Gajić. Trener: Dejan Dončić.

NK MARIBOR: Pirić, Klinar, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec, Pihler, Hotić, Mlakar, Zahović. Klop: Handanović, Šuler, Cretu, Vršič, Bajde, Felipe Santos, Tavares. Trener: Darko Milanič.

map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00