Prva liga Telekom Slovenije, prvi krog. V Ljudskem vrtu je gostoval Triglav.

Prva Liga Telekom Slovenije,
1. krog.

MARIBOR – TRIGLAV 1:2 (0:1)

20’ Tijanić, 85’ Kryeziu; 88’ Mulahusejnović

Začetni postavi:
NK MARIBOR: Pirić, Milec, Ivković, Peričić, Kolmanič, Ogrinec, Pihler, Kramarič, Kronaveter, Požeg Vancaš, Kotnik.Klop: Handanović, Klinar, Cretu, Vrhovec, Hotić, Mešanović,Mulahusejnović .

TRIGLAV: Čadež, Rogelj, Mertelj, Šalja, Arh Česen, Mlakar, Udovič, E. Kryeziu, Tijanić, Hasanaj, Majcen. Klop: Arko, Gajić, Žurga, Aliaga, Pokorn, Kumer, Kuhar.

Mariborčani so prvo tekmo v novi sezoni prve lige začeli s petimi spremembami v začetni postavi v primerjavi s tekmo kvalifikacij lige prvakov na Islandiji, ki so jo proti Valurju dobili s 3:0. Priložnost je po slabih dveh letih dobil Sandi Ogrinec, v kadru pa ni bilo očitno odpisanih Amirja Derviševića in Gregorja Bajdeta.

Štajerci, ki branijo naslov prvaka, pa so pred domačimi navijači kljub prevladi v igri in več strelom doživeli poraz proti izbrancem Dejana Dončića. Triglav je nazadnje v Ljudskem vrtu slavil novembra 2013. Tudi takrat z 2:1.

Prvi polčas je ponudil kar živahno predstavo s precej poskusi, ki pa so bili večinoma nenevarni. Edini zadetek pa so dosegli Kranjčani. V 22. minuti je Aleš Mertelj z dolgo žogo našel Davida Tijanića, ki je sprožil v kazenskem prostoru, žoga pa se je od Saše Ivkovića odbila za hrbet Kenana Pirića. Domači so zahtevali prepovedan položaj.

V 28. minuti je dvakrat streljal Andrej Kotnik, prvič je njegov strel z glavo obranil Luka Čadež, drugič pa je bil nenatančen. V 35. minuti je z glavo žogo mimo gola poslal tudi Saša Ivković.

Dve menjavi ob polčasu

Trener domačih Darko Milanič je že na začetku drugega polčasa iz igre potegnil oba krilna igralca in ju zamenjal z Jasminom Mešanovićem in Dinom Hotićem. V 51. minuti je Martin Milec močno sprožil malce z desne, izkazal pa se je Čadež.

Malce zatem je poskusil še Mešanović z glavo, nato je Hotić streljal z roba kazenskega prostora, pa še enkrat Mešanović z nogo, v 68. minuti pa je bilo znova vroče, ko je Ivković zahteval prekršek v kazenskem prostoru (Kristjan Arh-Česen ga je potisnil s hrbta). A sodniki znova niso pokazali na belo piko. Do strela je nato prišel Špiro Peričić, a zadel še ležečega Ivkovića.

Neizkoriščene priložnosti

V 75. minuti je bil spet v akciji Mešanović, njegov strel iz bližine je znova ukrotil Čadež. Deset minut zatem pa nov hladen tuš za domače. Rezervist in novinec Triglava Victor Aliaga (zatem je bil še dvakrat nevaren) je podal na rob kazenskega prostora, od koder je streljal Kryeziu, zadel še Ivkovića, od kogar se je žoga odbila v mrežo.

Znižanje izida

Le nekaj trenutkov zatem je po številnih zapravljenih priložnostih je za znižanje zaostanka zadel Nardin Mulahusejnović. Mešanović je imel še v prvi minuti sodniškega dodatka veliko priložnost za izenačenje, a je povsem neoviran zgrešil cilj. Njegovo “vajo” je v zadnji minuti ponovil še Aleks Pihler, tako da je ostalo pri zmagi Gorenjcev.