Veterani Maribora v kategoriji plus 50 so, na Evropskem veteranskem prvenstvu v košarki, ki se te dni odvija v Mariboru, premagali ekipo Nemčije B. Naslednji, ki jim bodo na domačem terenu stali nasproti, so igralci Gruzije.  Po današnji tekmi ji zato čaka hitra regeneracija, saj bodo na parketu ponovno že jutri.

Zmagali so z rezultatom 58:53, so pa veterani Maribora edina mariborska ekipa na tem prvenstvu. Štajerska prestolnica gosti jubilejno 10. evropsko prvenstvo ženskih in moških ekip vse do 1. julija. Skupaj se je zbralo rekordno število 129 ekip iz 20 držav, ki se bodo borile za odličja v 16 starostnih kategorijah.

“Jubilejno prvenstvo je zgodovinsko iz več pogledov – rekordno število ekip in tudi rekordno število slovenskih ekip. Slovenija je resnično v renesansi veteranske košarke, igrajo številni slovenski bivši reprezentanti,” je pred prvenstvo povedal predsednik FIMBA Europe Vincenc Butala in spomnil, da je Slovenija po doslej osvojenem številu medaljah na šestem mestu v Evropi.