Evropska klubska sezona bo kmalu končana in dobila bo zmagovalca, na drugi strani pa je svojo prvo obletnico obeležila uspešna kampanja #EqualGame. Dan pred finalom so se v vasici lige Europa zbrali vsi, ki so kampanji vdihnili življenje s svojimi neverjetnimi nogometnimi zgodbami.

Moravac zaigral v zvezdniški ekipi

Eden takih je tudi nekdanji nogometaš Maribora Ljubomir Moravac, ki se je, kot poroča Ekipa24, pridružil portugalski legendi Luísu Figu, ambasadorju UEFA lige Europa Éricu Abidalu ter Adi Hegerberg in njeni zvezdniški soigralki pri ekipi Olympique Lyonnais Shanice van de Sanden.

“Če živiš za nogomet, ti bo nogomet pomagal, ko boš to najbolj potreboval,” je povedal Ljubomir. “Po nesreči nisem videl načina, kako bi lahko nadaljeval z nogometom. Mislil sem, da je to konec moje kariere. Toda našel sem pot nazaj. Nisem več igralec, sem pa sodnik in odločen sem, da nadaljujem po tej poti.”

https://www.instagram.com/p/Bi1TVx6B-rE/?taken-by=moravacljubomir

“Nogomet je za vse”

Na prijateljskih tekmah so se predstavili tudi nekateri partnerji UEFE s področja družbene odgovornosti – nogometaši amputiranci, na vozičkih in slepi, da bi promovirali vključevanje, raznovrstnost in dostopnost nogometa širom Evrope. V duhu “Nogomet je za vse” namreč UEFA združuje nogometne zvezdnike in slehernike, ki dokazujejo nogomet je odprt za vse, ne glede na starost, spol, sposobnost, vero, spolno usmerjenost, narodnost ali družbeno poreklo.