Gledalce spet vabijo z novim video posnetkom, tudi, da pridejo v čim večjem številu in med drugim s seboj prinesejo oblačila, ki jih bodo ob igrišču zbirali za potrebe rdečega križa.

Foto: Facebook

Četudi se zadnja domača nogometna tekma Nogometnega kluba (NK) Duplek ni izšla po željah domačega moštva, saj jih je ekipa NK Korotan Prevalje premagala z rezultatom 1:4, dupleška ekipa vztraja na svoji poti. Na sobotni domači tekmi spet obljubljajo pestro dogajanje tako na zelenici, kjer se bodo domači igralci nadvse trudili, da bi ostali v prvi Medobčinski nogometni zvezi Maribor, kot izven nje.

Ob nogometnem igrišču bo stojnica

Na tamkajšnji zelenici v soboto namreč pričakujejo ekipo NK Cerkvenjaka, srečanje pa bodo začinili s humanitarno noto. Kot je za osrednji mariborski spletni medij Maribor24.si povedal predsednik NK Duplek Domen Simonič, so k sodelovanju povabili območni organizaciji Rdečega križa Dvorjane in Korena, ki bodo ob nogometnem igrišču postavili stojnico. »Zbirali bodo namreč oblačila za pomoči potrebne posameznike,« je pojasnil Simonič.

Ob igrišču bodo na pekli odojka, jagnje, piščance in čevapčiče

Istočasno je napovedal in povabil čim več ljudi tudi na težko pričakovani nogometni derbi med 9-uvrščenim Duplekom in Cerkvenjakom, ki je na lestvici 12. »S to ekipo ni bilo nikoli lahkih dvobojev, zato pričakujemo, da nas bodo k še boljši nogometni predstavi popeljali navijači, ki si jih obetamo v čim večjem številu. Prepotrebne točke v primeru zmage nam bodo zelo pomembne, da si ekipa zagotovi ostanek v ligi. Iskreno, pričakujemo večje število gledalcev. Tudi zato, ker nas je na zadnji domači tekmi vzpodbujalo 320 gledalcev, tokrat, če nam bo ob strani stalo tudi vreme, pa je povsem realna ocena, da jih pride navijati kakšnih 400 do 500,« je pojasnil Simonič in nadaljeval, da jim spet pripravljajo pogostitev. »Kar ob igrišču bomo na pekli odojka, jagnje in piščance, seveda ne bodo manjkali niti čevapčiči. In tukaj gre posebna zahvala lokalnim sponzorjem, ki nam prispevajo ali plačajo hrano, da lahko pogostimo vse gledalce,« vabi na tekmo  Simonič.

Video posnetki so se jim obrestovali

Seveda pa so v NK Duplek tudi tokrat ostali zvesti tradiciji in na sobotno srečanje ponovno vabili z video posnetkom. »Začeli smo že lani oktobra, kar se nam je obrestovalo. Včasih si je domačo tekmo ogledalo kakšnih 10 ali nekaj več gledalcev, zdaj pa nas prihaja vzpodbujati že vsaj kakšnih 300 ali več,« je razložil Simonič. Dodal je, da na domačih tekmah zbirajo še prostovoljne prispevke, s katerimi zagotovijo pogostitev za naslednjo tekmo, na kateri bodo 27. aprila, ob 17. uri gostili NK Peca. »To bomo počeli tudi takrat, a bomo ves izkupiček podarili Galu Štefliču iz Zgornjega Dupleka, ki bi moral na operacijo v ZDA,« je sklenil Simonič.