Kvalifikacije za Ligo Evropa
3. krog, prva tekma
Začetek ob 20.45

RANGERS – MARIBOR 3:1 (1:1)

5′ Morelos, 50′ Tavernier (11-m), 86 Coulibaly; 40′ Viler

KONEC TEKME

90+’ Poskus Maribora iz desnega boka, preko Klinarja, po predložku brez zaključnega strela.

86′ po nevarnem prostem strelu Mariborčani niso uspeli odbiti žoge, po drugem predložku in leve strani je z glavo zadel Coulibaly.

85′ Šuler na robu kazenskega prostora storil prekršek.

82′ Priložnost za Rangers, po ostri podaji v kazenski prostor iz desne strani je Handanović uspel prestreči žogo pred domačim napadalcem.

79′ Menjava pri Mariboru, iz igre Tavares, v igro Vršić.

72′ brez resnih priložnosti v zadnjih minutah, Škoti še vedno nadzirajo potek igre in so bolj konkretni.

62′ Prva menjava pri NK Maribor, v igro Mešanović, iz igre Bajde.

60′ Mariborčani so uspeli umiriti nalet Škotov. Iz protinapada je poskusil Bajde, neuspešno.

55′ Škoti so v drugem polčasu Mariborčane potisnili na svojo polovico, vijoličasti, danes beli, s težavami odbijajo napade Rangersa.

53′ Še ena izjemna obramba Handanoviča, s konicami prstov je ubranil zelo nevaren strel Taverniera.

2:1
49′ Enajstmetrovka za Rangerse, Ivkovič je v kazenskem prostoru podrl Moralesa in si prislužil rumeni karton. Najstrožjo kazen je izvajal Tavernier, ki je premagal Handanovića.

47′ Domači so drugi polčas začel bolj napadalno, po dveh zaporednih kotih, je nevarno streljal Coulibaly, Handanovič je njegov strel z izjemno reakcijo obranil.

46′ Obe moštvi brez menjav ob začetku drugega polčasa.

POLČAS

40′ Viler v svojem slogu do gola, po podaji Derviševića je iz leve strani kazenskega prostora sprožil iz prve in zadel zgornji desni kot domačih vrat.

GOOL 1:1

39′ Velika napaka Hadanoviča, ki je podal na nogo domačih, ki so zadeli prazen gol, a so sodniki dosodili prepovedan položaj.

36′ Nova nevarna akcija Mariborčanov, Klinar je po dolgi podaji lepo prodrl v kazenski prostor, podal v sredino, do strela prišel Zahović, a Rangersi so žogo odbili v kot.

32′ Lep predložek Derviševića v kazenski prostor, žoga je nevarno letela, a je bil za las prekratki Bajde.

28′ Igra se med obema kazenskima prostoroma, malo bolj nevarni so Škoti, ki so še vedno zelo agresivni pri pokrivanju igralcev Maribora že na naši polovici igrišča.

24′ Nevarna akcija Maribora, lepo je prodrl Tavares, nato podal do Derviševića, ki je streljal, McGregor je strel odbil do Zahovića, ki pa je bil preveč v mrtvem kotu, da bi resneje ogrozil vrata Rangersov.

18′ Nevaren prosti strel za Škote iz 20 metrov, na sredini. Streljal je Tavernier in nastreljal živi zid.

14′ Tavares lepo prepustil žogo Pihlerju, ki je prišel iz razdalje do strela, vratar Rangersov je strel z manjšimi težavami obranil, nato so obrambni igralci žogo poslali v kot.

13′ Mariborčani imajo manjše težave. Domači so stopili zelo visoko in izvajajo močan pritisk na obrambno in vezno vrsto Maribora.

9′ S strelom od daleč je poskusil Bajde, nenatančno.

1:0 5′  Dervišević je na okoli 20 m od gola Maribora izgubil žogo, sledila je podaja v kazenski prostor kjer je so domači prišli do strela, Handanović je žogo odbil, a le do Morelosa, ki je žogo spravil v gol za vodstvo Rangersov.

3′ Prva priložnost na tekmi je pripadla Mariborčanom. Podaja Derviševića iz kota, do zaključnega strela prišel Šuler, ki je z glavo streljal mimo leve vratnice domačih vrat.

Neposredni TV prenos obljubljajo na tej povezavi.

Začetni postavi:
RANGERS: McGregor, Tavernier, Katić, Goldson, Flanagan, Arfield, Ejaria, Coulibaly, Morelos, Kent, Morelos.

MARIBOR: Handanović, Klinar, Ivković, Šuler, Viler, Vrhovec, Dervišević, Pihler, Bajde, Tavares, Zahović.