Pred jutrišnjo prvo polfinalno tekmo pokala Slovenije proti Muri so v NK Maribor pripravili izjavo za javnost, ki sta jo podala trener Darko Milanič in igralec Martin Milec.

Trener v glavnem razmišlja o tekmi z Muro

Kot je povedal Milanič, bodo igralci v torek opravil še trening, sicer pa delo v klubu a poteka nemoteno. »Fantje so opravili regeneracijo, po nedeljski temi smo tudi odtrenirali. Priprave tečejo nemoteno,« je zagotovil Milanič in dogajanje v mariborskem klubu po sobotnem remiju s Celjani, ko so se v javnosti pojavile novice, da športni direktor Zlatko Zahović razmišlja celo o menjavi trenerja, dejal, da trenutno razmišlja o pomembni tekmi z Muro, kjer želi na zelenici videti moštvo, ki bo odigralo tekmo, ki jo premore.

V igri morajo nekaj popraviti in to tudi delajo

Z Zahovićem se sicer še nista uspela pogovarjati, a je prepričan, da se bosta. »Vseeno se zavedamo, da imamo super točkovno prednost in smo na ‘kursu’ 81 točk v celotnem prvenstvu. Prednost je velika, vendar se zavedam, da moramo nekaj popraviti in to tudi delamo. Na igrišču je treba dati vse od sebe,« pravi trener, ki ima s klubom veljavno pogodbo. »Tu sem že 8 let in moje trenutno počutje v klubu je takšno, kot je bilo včeraj ali pred eni tednom. Pripravljen sem tukaj delati in vem, kaj moram storiti,« dodaja. Za mariborski klub je vsak remi slab, dodaja, zato se po njegovem vselej porajajo vprašanja, kaj bi bilo lahko boljše. »To sprejemam, a imam tudi svoje mišljenje, ki se ga bom držal,« je poudaril trener, ki od igralcev tudi tokrat pričakuje zmagovalno miselnost.

Pred njimi je zahtevno obdobje

O poškodbah v klubu je razložil, da se fantje vračajo, je pa jasno, da jih to močno ovira, saj so si na začetku priprav močno želeli, da prvenstvo začnejo s celotnim kadrom. »Žal nam to ni uspelo, vemo pa, da je pred nami zahtevno obdobje. In tega je moštvo sposobno ter dovolj izkušeno, da lahko pričakujemo pozitivni izkupiček,« je razložil Milanič in nekoliko slabši strelci izkupiček kluba komentira, da niso bili dovolj natančni in uporni. V potrebnem napadu proti Muri pravi, da bo zahtevno, vendar so na dobri poti, da pogosteje zaključujejo akcije. Pri golih, ki jih dobivajo, pa, da gre za individualne napake, ki jih morajo odpraviti. »Je mešanica vsega, zato je treba tudi tiste igralce, ki ne igrajo pogosto, spraviti v tekmovalni ritem. Faktorjev je veliko in vse bomo uredili,« napoveduje trener.

Igralci želijo ostati mirni

Milec energijo v klubu, četudi Mure letos še niso premagali, ocenjuje kot dobro. »Marsikaj so nam še dolžni in mi smo pripravljeni. Verjamem, da je jutri ta dan, ko bomo končno premagali tudi njih, res pa je, da na zadnjih tekmah nismo bili dovolj konkretni v napadu, saj nam igra nikakor ni stekla. Moramo ostati mirni, imeti več zaključkov kot na zadnjih tekmah. Treba jih bo stisniti od prve minute in igrati pametno igro,« razmišlja Milec, ki dodaja, da vzroke za slabše predstave na zadnjih tekmah igralci najprej iščejo pri sebi. »Delamo analize, ne delamo pa prevelike panike, saj vemo, česa smo sposobni in kakšno ekipo imamo. Že v preteklosti smo se uspeli izvleči iz še težjih situacij. Jutri je nova tekma in nova priložnost za zmago,« je razložil Milec in o trenutnem dogajanju v klubu dejal, da zadevo spremljajo, vendar jih najbolj zanima, kako se bodo odrezali na zelenici. »To ne bo vplivalo na igralce. Mi se pripravljamo zase in tekmo želimo zmagati,« poudarja Milec.

Hierarhija v klubu je

»Vemo, kdo je kapetan in tisti starejši, ki slačilnico nekako vodijo. Dejstvo pa je, da v slačilnici ni nobene težave, vzdušje je odlično, saj še naprej delamo tako kot smo in se obenem zavedamo, kaj so naše naloge. To je delo na treningih in igrišču, drugo nas ne zanima. Imamo dobro ekipo, ki želi dvojno krono,« je dejal Milec, ki pozdravlja sistem igranja sreda-sobota, saj so tega ritma navajeni. »Prva tekma je doma. In mrežo želimo ohraniti nedotaknjeno, obenem pa si želimo priigrati čim več priložnost in zaključkov, saj bodo tako prišli tudi rezultati,« je sklenil Milec.