Prva liga Telekom Slovenija, 16. krog:

NK Maribor – Olimpija 1:o (1:0)
6. Tavares

NK Maribor: Handanović, Milec, Billong, Šuler, Viler, Kabha, Vrhovec, Bajde, Vršič, Bohar, Tavares. Klop: Obradović, Palčič, Pihler, Ahmedi, Kramarič, Hotić, Mešanović. Trener: Darko Milanič.

Olimpija: Ivačič, Apau, Ilić, Bajrić, Štiglec, Tomić, Čanađija, Klinar, Kapun, Alves, Issah Abass. Klop: Šeliga, Zarifović, Miškić, Boateng, Savić, Kronaveter, Benko. Trener: Igor Biščan.

Po nekaj začetnih minutah tipanja, je Maribor takoj prevzel pobudo. Mrežo je zatresel kapetan Marcos Tavars, ki je s tem golom, le še en zadetek oddaljen od Štafana Škaperja, ki je s 130 zadetki trenutno še najboljši strelec prve slovenske nogometne lige. Hitro vodstvo domačih ni zmedlo Ljubljančanov, le tri minut po golu so namreč prvič resno zapretili tudi sami, a je žoga poletela mimo vrat NK Maribora.

Blizu povišanje vodstva

Bližje zadetku in povišanju vodstva so bili v prvem polčasu v taboru Maribora. Že v 14. minuti, ko se je žoga nerodno odbijala v kazenskem prostoru Olimpije, a jo je vratar Ivačič, ujel tik pred golovo črto. Bolj kot se je bližal konec prvega polčasa, bolj je dišalo po zadetku Dareta Vršiča. Najprej je močno streljal z razdalje žoga pa je letela izjemno blizu vrat ljubljanskega čuvaja mreže. Tik pred iztekom rednega dela, pa je Vršič zapravil izjemno priložnost, pobegnil je obrambi Olimpije in sam stekel proti vratom Ivačiča, a okleval s strelom, tako da do priložnosti sploh ni prišlo.

Sami na vrhu lestvice

V drugi polčas so oboji krenili z nespremenjeno postavo. Prva priložnost v drugem polčasu je pripadla domačim. Poskusil je kapetan Tavares z glavo, a žoga preko vrat. V 61. minuti so pri Olimpiji opravili dvojno menjavo, Kronaveter je vstopil namesto Alvesa. Prav tako v igro Savić, na klop pa Kapun. Do resne priložnosti pri Olimpiji niso prišli do 68. minute, takrat pa je bil Abbas neoviran pri strelu a k sreči nenatančen. v 71. minuti je zamenjal tudi domači strateg, iz igre Gregor Bajde, na zelenico pa Dino Hotić. Naslednjih nekaj minut je pripadlo Olimpiji, ki je imela več žogo v posesti, a do res nevarne priložnosti za izenačenje ni prišlo. Slabih 15 minut do konca tekme je trener Olimpije menjal še zadnjič, namesto Klinarja v igro Benko.

Kmalu za njim je drugič menjal Milanič,  v igro Pihler namesto Boharja. V 88. ob zadnji menjavi Milaniča so domače tribune strelcu današnjega edinega in očitno še kako pomembnega gola namenila aplavz, kot se za legendo kluba spodobi. Menjal ga je Jasmin Mešanović. Rezultat je tako ostal 1:0, Mariborčani pa so na prvenstveni lestvici pobegnili Olimpiji na tri točke prednosti in sami kraljujejo na vrhu.