Šport

FOTO in VIDEO: Mariborčani Olimpiji odčitali lekcijo v Stožicah

Uredništvo , 19.08.18 ob 22:22

NK Maribor je danes, v petem krogu domačega prvenstva gostoval v Stožicah.

NK Maribor je danes, 19. avgusta, v petem krogu Prve lige Telekom Slovenije gostoval v Ljubljani. Z vknjiženimi tremi točkami so se še utrdili na prvem mestu prvenstvene lestvice. Zmaga pa je še toliko slajša, ker so večne rivale s kar 0:3  premagali v Stožicah. Mariborčani so se tako hitro zbrali po izpadu iz kvalifikacij za Ligo Evropa in že vse misli usmerili v domač naslov.

Prva liga Telekom Slovenije, 5. krog

Olimpija Ljubljana – NK Maribor 0:3 (0:1)
Mlakar 26., Dervišević 49., Hotič 70.

FOTO: Drago Wernig

Olimpija: Ivačič, Putinčanin, Zarifović (od 41. Maksimenko), Ilić, Štiglec, Tomić, Kapun, Črnic (od 67. Boateng), Kronaveter (od 69. Suljić) Savić, Issah. Klop: Vidmar, Maksimenko, Gajić, Suljić, Boaeng, Kadrič, Valenčič. Trener: Aleksandar Linta.

NK Maribor: 
Handanović, Pihler, Ivković, Uskoković, Viler, Vrhovec, Dervišević, Hotić (od 79 Vršič), Mešanović, Mlakar (od 73. Cretu), Zahović. Klop: Pirić, Doumbia, Cretu, Kramarič, Vršič, Bajde, Tavares. Trener: Darko Milanič.

Mariborčani imajo pred drugouvrščenimi Domžalami štiri točke prednosti, tretji so Kidričani z devetimi točkami, Olimpija pa je do zdaj vknjižila le pet točk.

Lestvica:

Maribor 13
Domžale 9
Aluminij 9
Gorica 8
Krško 6
Mura 5
Olimpija 5
Triglav 5
Rudar 4
Celje 3