Slovenski državni prvak v futsalu FutureNet Maribor bo med 11. in 14. oktobrom v domači dvorani Tabor gostil enega od osmih turnirjev glavnega dela Uefa futsal Lige prvakov. Tekmeci Maribočanov bodo aktualni evropski prvak španski Inter Movistar iz Madrida (za njih igra zveznik Ricardinho), ruska Dina Moskva in portugalska Braga, kjer igra pet Brazilcev.”Gre za enega večjih športnih dogodkov v Mariboru to jesen. Na lestvici UEFE je klub trenuno na 50. mestu, medtem ko je slovenska reprezentanca celo na 12. mestu,” je izpostavil direktor kluba Danilo Burnač.

Ciljajo vsaj na tretje mesto in uvrstitev naprej

Mariborčani se bodo najprej v sredo pomerili z ruskimi tekmeci, od prve tekme pa še posebej veliko pričakujejo, saj imajo tukaj vsaj na papirju največ možnosti. V skupinah 1 do 4 se v elitni del med 16 najboljših uvrstijo po tri ekipe iz vsake skupine, zato je njihov cilj osvojiti vsaj tretje mesto.”V Maribor prihajajo tri izjemne ekipe, z dobrimi igralci, ki so profesionalci. Fantje so še kako željni dokazovanja in bodo svoje povedali na terenu. Vsekakor je prva tekma tista, na kateri bomo iskali svoje priložnosti,” je povedal trener ekipe Matej Gajser.

V četrtek se bodo nato Mariborčani pomerili s Portugalci, kjer bodo prav tako iskali svoje priložnosti, medtem ko bo sobotna tekma z madridskim velikanom tista tekma, ki jo po besedah trenerja igralci izkusijo enkrat v življenju in kjer bodo predvsem uživali. Vse tekme bodo ob 20. uri.