14°C
,

FOTO in VIDEO: Center kartinga in moto športa blizu Maribora odprl svoja vrata

14.06.2018 ob 18:02 14.06.2018 ob 20:05
Družba AMZS, d. d., je danes v Slovenji vasi slovesno odprla svojo 29. poslovno enoto, AMZS Center kartinga in moto športa.

Družba AMZS, d. d., je danes v Slovenji vasi slovesno odprla svojo 29. poslovno enoto, AMZS Center kartinga in moto športa, v katerem se bodo odvijale tako športne kot tudi aktivnosti za večjo prometno varnost. K njenemu odprtju sta pomembno pripomogla Občina Hajdina in AMD Ptuj.

Slovenija in slovenski karting sta danes z otvoritvijo AMZS Centra kartinga in moto športa dobila sodoben kartodrom. Pomemben del aktivnosti v novem AMZS centru bo tako  povezanih s karting stezo, ki je primerna za karting, mini moto in skuter, in bo namenjena tako treningom voznikov in organizaciji dirk kot vsem, ki si želijo atraktiven in nekoliko bolj adrenalinski način sprostitve. Vsi, željni ukvarjanja s kartingom, tako posamezniki kot podjetja, si bodo lahko gokarte izposojali. »Naš cilj je, da v tej naši novi enoti zagotovimo čim bolj pestro dogajanje, namenjeno najrazličnejšim skupinam. Želimo si, da ta lokacija postane stičišče in prostor, kjer se bodo ljudje radi družili. Zato lepo vabljeni vsi prijatelji kartinga in športni navdušenci, še posebej pa seveda člani AMZS, ki imate pri izposoji kartov posebno ugodnost,« je ob današnji slovesnosti povedala Lucija Sajevec, direktorica AMZS, d. d.

Pomemben razvoj moto športa

Predsednik Avto-moto zveze Slovenije Anton Breznik je prepričan, da bo novo karting prizorišče pomembno vplivalo na razvoj slovenskega kartinga in moto športa: »Verjamem da bomo s to sodobno in tudi z vidika varnosti urejeno infrastrukturo – karting steza je namreč obdana z ustrezno velikimi izletnimi površinami in zaščitno ograjo –, spodbujali zanimanje za karting tako med športniki kot rekreativnimi vozniki. Ker pa bo AMZS v tej novi enoti izvajal tudi izobraževalne dejavnosti, bo Avto-moto zveza Slovenije v Slovenji vasi na enem mestu uresničevala tako poslanstvo panožne zveze za moto šport in karting kot svoja prizadevanja za varno mobilnost. Ne nazadnje sta šport in prometna varnost še kako povezana. Dirkališče omogoča, da se vsi, željni adrenalina, dirkaških doživetij naužijejo v varnem okolju, ki odpušča napake, pridobljene izkušnje pa pripomorejo k varnejši vožnji v prometu.« Vsem sodelavcem je čestital za dosedanje izvrstno opravljeno delo, Občini Hajdina za podporo, posebno zahvalo pa namenil AMD Ptuj. To je prvo karting dirko na Ptuju organiziralo že leta 1969, ravno trud in požrtvovalnost prostovoljcev pa sta pripomogla, da se je tradicija kartinga ohranila in prenesla na mlajše rodove. »Karting je bil v Sloveniji pred desetletji že izjemno priljubljen šport, za voznike malih formul pa je navijalo tudi več tisoč gledalcev. V AMZS upamo, da bomo z novim kartodromom temu privlačnemu športu dali nov zagon in spodbujali športno udejstvovanje vseh generacij,« je še izpostavil Breznik.

Prvi velik dogodek na novem kartodromu v Slovenji vasi bo že to nedeljo, 17. junija 2018, ko bo v organizaciji AMD Ptuj karting dirka za državno prvenstvo.

Dejstva o karting stezi v Slovenji vasi:

  • površina steze: 8965 kvadratnih metrov
  • dolžina: 1005 metrov
  • širina: od 8 do 10 metrov
  • število ovinkov: 13
  • steza je zasnovana tako, da je mogoče voziti v obe smeri, torej levi ali desni krog

Morda vas zanima tudi?

Top tedna

GLASOVANJE: Izberite najboljši sladoled v našem mestu!

Čas je za glasovanje v izboru za najboljši sladoled v mestu.

Službe: Elektro Maribor nujno išče številne nove sodelavce

Podjetje išče delavce za območje Maribora, Ptuja, Slovenske BIstrice, Gornje Radgone in Murske So...

FOTO: To so kače, ki so trenutno v Mariboru in so nevarne

Pred dobrim tednom dni smo na našem spletnem portalu poročali o ugrizu kače.

Najbolj brano

S prevozi želel v Ljubljano, na železniški pa so ga pričakali policisti

V Ljubljani ga je čakal sestanek, namesto tega je imel opraviti s policisti.

FOTO in VIDEO: Ribičijo je zajel požar, več gasilcev na delu

V poznih večernih urah so ognjeni zublji zajeli Ribičijo.

FOTO: To je ostalo od znanega mariborskega lokala

Po dosedanjih informacijah je škode za okoli pol milijona evrov.

Zadnje novice

Vijolice: Zgodba, ki se lahko rodi samo v Mariboru!

Nedelja na Koroški je razigrana, pravzaprav nogometno razigrana. Prihajajo namreč Vijolice! Jih ne...

FOTO: Poletni hiti Sigale ogreli množico na StellarBeat Festivalu

StellarBeat Music Festival je ob akumulacijskem jezeru v Rogozi poskrbel za vroč dan, ki se je prev...

Trik s katerim v nekaj sekundah postanete boljše volje

Kaj lahko naredite, ko ste na koncu z živci?