Šport

FOTO in VIDEO: Tavares z zgodovinskim golom Maribor pripeljal do nove točke v Ligi prvakov

Uredništvo , 06.12.17 ob 20:26

V Ljudskem vrtu se je odigral zadnji letošnji obračun NK Maribora v Ligi prvakov.

V Ljudskem vrtu se je odigral zadnji letošnji obračun NK Maribora v Ligi prvakov. V gosteh so bili neugodni Španci iz Seville, proti katerim so Mariborčani letos v gosteh zgubili z 3:0. A danes so bili odločeni, da ne bodo zlahka prodali svoje kože. In res je bilo tako, v tekmo so krenili samozavestno in napadalno, kljub temu, da tudi zmaga ne bi prinesla evropske pomladi.

Liga prvakov: 

NK Maribor – Sevilla 1:1 (1:0)
10. Tavares; 76. Ganso

Postavi: 

NK Maribor: Handanović, Milec, Šuler, Billong, Viler, Vrhovec, Kabha, Pihler, Bajde, Bohar, Tavares.

Sevilla: Rico, Mercado, Kjär, Lenglet, Krohn-Dehli, Escudero, Pizarro, Banega, Sarabia, Correa, Ben Yedder

Mariborski navijači sporočajo Sevilli: MARIBOR IS YOUR MATADOR

Napadalnost se je obrestovala že v 10. minuti, ko je zabil, kdo drug, kot kapetan Marcos Taveres. Ljudski vrt je zavreščal, tribune so se tresle.

Marcos je vknjižil svoj prvi zadetek v Ligi pravakov, Mariborčani pa so polni motivacije napadali še naprej. Priložnosti so iskali v protinapadih in bili tudi precej blizu povišanju vodstva. Najbližje v 42. minuti ko je poskusil Tavares, žoga pa ni želela za hrbet Rica.

Tretji remi in konec evropske pravljice

Na polčas so tako s prednostjo odšli domači. V drugem polčasu so takoj izredno nevarno nastopili Španci, a Handanović je reševal domače. A žal mu vseh napadov ni uspelo obraniti. V 76. minuti je za izenačenje za 1:1 poskrbel Ganso. Mariborčani so takoj vknjižili še tretji letošnji remi v Ligi prvakov, kar pa ni bilo dovolj za nastopanje v Evropi tudi spomladi. V skupini z Liverpoolom, Sevillo in Spartkom, so tako osvojili zadnje, četrto mesto s tremi točkami.