Najboljša smukačica na svetu Ilka Štuhec je že začela kondicijske priprave na novo olimpijsko sezono. Priprave je popestrila prav posebna gostja. Iz Francije je včeraj pričakovala telico Išo, nagrado za zmago v Val d’Iseru, a se bo za zdaj morala zadovoljiti z njeno zamenjavo. Krava, a ne Iša, ki jo je že pomolzla, je na ranču v Jarenini.

“Ko so nam pripeljali kravo iz istega hleva, kot je Iša, sem se spomnila na uspešno zimo, lepo je bilo spet dobiti potrditev, da je vse res. Vendar se je zdaj treba pripraviti na novo sezono,” je dejala najuspešnejša slovenska tekmovalka minule zime Štuhčeva.

Mariborčanka, ki ima na fotografiji, posneti na ranču, na glavi bel kavbojski klobuk, fotografirana pa je, kako boža kravo, je pojasnila tudi, kam je pospravila zlato kolajno svetovne prvakinje v smuku ter mala kristalna globusa, smukaškega in kombinacijskega: “Doma imam vitrino s pokali, stokrat na dan grem mimo, kdaj se ustavim in jih pogledam. Ko nas kdo obišče, jim tudi pokažem lovorike, primejo jih in ostanejo brez diha. Še vedno se kdaj vprašam, kako so prišle sem?”

Šestindvajsetletnica je tudi odgovorila na vprašanje, ali je bilo po koncu sezone bolj utrujeno telo ali glava: “Takoj po koncu zime sploh nisem čutila utrujenosti. Bila sem še pod adrenalinom in želela sem nadaljevati trening. Ko pa je adrenalin popustil, sem začela ugašati. Telo je potrebovalo teden ali dva premora, glava je bila v redu. Moja težava je, da ne zaznam najbolje, kdaj sem utrujena. Ustavijo me šele bolezen, prehlad, bolečina. A zdaj počasi prepoznavam, kdaj sem ‘zmatrana’.”

Čas po koncu uspešne sezone 2016/17, v kateri je osvojila sedem zmag v svetovnem pokalu, je izkoristila tudi za obisk Barcelone in ogled dirke motociklističnega svetovnega prvenstva za VN Katalonije ter se srečala z enim najuspešnejših motociklistov na svetu, Valentinom Rossijem. Fotografijo z njim je delila s sledilci na družbenih omrežjih, pod katerimi je zapis: “Dva zvezdnika s hitrih stez. Ilka Štuhec, smukaška svetovna prvakinja 2017, se je srečala z Valentinom Rossijem.”

STA