Ilka Štuhec, najuspešnejša mariborska smučarska zvezda, ki je lansko sezono zaradi hude poškodbe izpustila, se ponovno vrača na snežne strmine.

Šest tedno je preživela na kondicijskih pripravah, ki jih je opravila tako doma v Mariboru, kot na morju v Dalmaciji, kjer se je mudila tri tedne.. Preskakovala je ovire, kolesarila po Pohorju, SUPala, veslala, dvigovala uteži ter seveda plavala v morju. Sedaj pa se je odpravila na ledenik Stelvio, kjer bo potekal osrednji del priprav na novo zimo.

'samo' to še spakiramo, pa lahko gremo 😋 skoraj zima, prihajamo 💪😎⛄'only' this is left to pack and we're good to go 😁 almost winter, we are coming 💪😎⛄

Gepostet von Ilka Stuhec am Sonntag, 29. Juli 2018

Dan Ilke Štuhec bo sedaj precej drugačen tistim, ki jih je bila vajena na kondicijskih pripravah. Zajtrk ob 4,15 zjutraj, nato odhod na sneg s snežnimi teptalci in smučarskimi sanmi, čemur sledi trening in snemanje smuči. Popoldneve pa si smučarska prvakinja še vedno zapolni s kondicijskimi pripravami.

Trenutno se posvečamo smučarskim osnovam, saj želimo zbuditi prave občutke. Sledi veleslalomski trening, nato, če nam bo to dopuščal čas, še slalom in superveleslalom. Vse to je gradnja neke smučarske osnove za treninge v Čilu. Tja želimo s pravo kilometrino in dobrimi občutki,” je o smučarskih pripravah za Siol.net spregovoril mučarski trener Gregor Koštomaj.

Ilka se o poškodbi ne želi pogovarjati

Po trenerjevih besedah je Ilka na terenu zagrizena kot zmeraj in jasno je, da se želi vrniti na stare tire. “Ni je treba potiskati ali prepričevati,” je še dodal Ilkin trener.

Ilka je celotno lansko zimsko sezono izpustila zaradi poškodbe kolena, a več kot očitno je bilo, da je njena miselnost trdnejša in vztrajnejša od poškodbe. Tako se je že februarja počasi vrnila na smučarske strmine, kjer je na Pohorju odpeljala prve zavoje.

Prva tekma že to poletje

Štuhčeva se je v Italijo odpravila za dober teden, kjer bo ostala vse do 6. avgusta. Nato se bo po dveh tednih odpravila na osrednje priprave v Čile, kjer bo vadila samostojno, v povezavi s kanadsko ekipo, v La Parvi pa se bo priključila še moški smukaški vrsti, piše Siol.net.

V Čilu bo Ilka smučala dober mesec, tam pa se bo udeležila vsaj ene tekme južnoameriškega pokala v La Parvi.