Motokrosistična karavana se je po evropskem delu preselila v Indonezijo, kjer so motokrosisti odpeljali dvanajsto dirko svetovnega prvenstva, čakaj pa jih še ena. Razmere letos, so bile na prizorišču Pangkal Pinang povsem drugačne kot lani in razvila se je izjemna dirka.

Gajser šesti na kvalifikacijah

Kvalifikacije je Gajser po solidnem startu in nekaj preobratih na koncu zaključil na šestem mestu, dobil pa jih je Herlings, ki je marsikoga presenetil s hitrim povratkom po zlomu ključnice. Nizozemec, ki je zaradi poškodb v preteklosti že izgubil dva naslova svetovnega prvaka, letos kot kaže ničesar ne bo prepustil naključju. V Indoneziji je dokazal, da je letos res v vrhunski formi, saj ga poškodba ni preveč oslabila.

Gajser v prvi vožnji solied, nato izgubil dvoboj s Cairolijem

Gajser je v prvi vožnji začel solidno in se je pognal za vodilnim Cairolijem in drugouvrščenim Herlingsom. Toda iz ozadja je bil vse bliže Desalle, ki ga Gajser ni uspel zadržati za seboj in je osvojil četrto mesto.

Poslastica dneva je bila finalna, druga vožnja dirke. Na startu je bil pred Gajserjem le Cairoli, borbi za vodstvo pa se je priključi še Herlings. Sledilo je nekaj izjemnih prehitevanj, pri čemer je bil najuspešnejši Herlings. Odpeljal se je naprej in pridelal nekaj sekund razlike pred Cairolijem in Gajserjem, ki sta še bila bitko za drugo mesto.

Cairoli je naredil kar nekaj napak, a je kljub temu čez čas znova prehitel Gajserja. Dvoboj Cairolija in Gajserja je izkoristil Febvre, ki se je približal tretjeuvrščenemu Gajserju in ga po nekaj poizkusih prehitel. Gajser je tako tudi v drugi vožnji osvojil četrto mesto.

Bolj kot se je dirka bližala h koncu, bolj vroče je postajalo na progi, saj se je tik pred koncem dirke znova vnela borba za vodstvo. Herlings in Cairoli vse do ciljne črte nista popustila.