Polfinale Pokala Slovenije, prva tekma. V Ljudskem vrtu gostuje Mura.

Pokal Slovenije, polfinale, prva tekma

MARIBOR – MURA 1:0 (0:0)

85’ Hotić.

Začetni postavi:

Maribor: Pirić, Viler, Ivković, Rajčević, Milec, Dervišević, Cretu, Pihler, Hotić, Zahović, Tavares.

Mura: Obradović, Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Lorbek, Kozar, Kouter, Bobičanec, Šušnjara, Maroša.

Povratna tekma bo na sporedu 24. aprila, ob 19.30 na Mestnem stadionu Fazanerija.

Mariborčani, ki so v začetku aprila poskrbeli za nekaj pozornosti s tem, ko so se pojavila namigovanja o tem, da trener Darko Milanič ni več varen na trenerskem stolčku, so “krizo”, ki so jo končali s sestankom celotnega strokovnega vodstva kluba in po besedah športnega direktorja Zlatka Zahoviča s “100-odstotno podporo Milaniču”, prestali brez večjih prask. Čeprav igra ni navdušila, so vijolični prišli do prednosti.

Prvi polčas ni ne eni ne drugi ekipi prinesel prednosti. Maribor je v polju malce prevladoval, a znova ni bil konkreten.

Na drugi strani so Sobočani nekajkrat poskusili, v 11. in 30. minuti Luka Bobičanec, v 18. Klemen Šturm, v 34. pa še Nino Kouter, a so bili streli premalo natančni ali pa je bil na mestu Kenan Pirić.

Domači so še najbolj zagrozili v 39. minuti, ko je Luka Zahović iz obrata meril previsoko. Tri minute pred tem je v kazenskem prostoru Mure padel Aleks Pihler v dvoboju z Maticem Maruškom, vendar se sodnik ni oglasil.

V drugem polčasu je v 51. minuti najprej poskusil Zahović z glavo, a bil nenatančen, tako kot Marcos Tavares v 59. minuti. V 61. minuti je z roba kazenskega prostora poskusil še Martin Milec, Matko Obradović pa je bil na mestu.

Zatem so imeli tudi igralci Mure dve polpriložnosti, ki pa se nista končali z dovolj dobrima streloma Luke Šušnjare in Žana Karničnika.

V 85. minuti pa so Mariborčani povedli, potem ko je Dino Hotić lepo zadel s strelom s 25 metrov, žogo je poslal v desni zgornji kot. Ob proslavljanju zadetka pa je sporočil veselo novico, da bo postal oče.