Sončna dolina je v soboto gostila prvo tekmo, ki jo je Flisar končal na 27. mestu.

Flisar je v sedmi skupini osmini finala odlično startal, prevzel vodstvo v skupini s Francozoma Jeanom Fredericom Chapuisom in Jonathanom Midolom ter Nemcem Tobiasom Müllerjem. Flisar je vseskozi nadzoroval potek vožnje, vozil na čelu skupine in se zanesljivo prebil v četrtfinale, kjer sta ga poleg Müllerja čakala še njegov rojak Floran Wimsmann in Kanadčan Kevin Drury.

Slab start, zanesljiv konec

Tokrat je Flisar startal slabše in bil v zgornjem delu proge na začelju skupine, zaostajal je že kar nekaj metrov. Nato pa je z nekaj odličnimi zavoji nadoknadil razliko in pred zadnjo tretjino proge švignil mimo Nemcev ter v cilj zanesljivo prišel na drugem mestu za Druryjem in drugi letošnji nastop v polfinalu je bil tu. V drugi polfinalni skupini sta ga znova čakala dva tekmovalca iz iste države, poleg Druryja še Brady Leman iz Kanade ter Avstrijec Thomas Zangerl.

V polfinalni skupini je Flisar znova zaostal na startu, nato pa kmalu švignil mimo Zangerla in Lemana, bil je tudi ob boku Druryju, a na koncu je v cilj zanesljivo prišel na drugem mestu za Druryjem in težko pričakovana uvrstitev v veliki finale je bila tu. V finalu se je pomeril z Druryjem ter Švicarjema Arminom Niedererjem in sobotnim zmagovalcem Jonasom Lenherrjem.

Flisar v skupnem seštevku 20.

Še tretjič danes je Flisar zaostal na startu, a bolj kot se je približevala druga polovica proge, bližje je bil tekmecem. V zavojih na sredini proge je znova imel odlično linijo in hitrost in kmalu je prehitel Niedererja, v boju z Druryjem in Lehnerjem pa se po napetem zaključku ni izšlo, a prve letošnje stopničke so bile vendarle vpisane s tretjim mestom.

Finale svetovnega pokala v smučarskem krosu bo na sporedu 17. marca v francoskem Megevu. Po desetih tekmah je na vrhu Marc Bichofberger iz Švice, ki pa ima pred Francozom Jeanom Fredericom Chapuisom 59 točk prednosti. Drury zaostaja še za pet točk. V skupnem seštevku je Flisar zdaj po deseti tekmi od enajstih na 20. mestu.