Šport

Filip Flisar s pretresom možganov končal v bolnišnici

Uredništvo , 17.03.19 ob 14:52

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je današnjo tekmo v Švici končal na 16. mestu, vse to zaradi hudega padca, ki ga je pripeljal v bolnišnico.

Mariborčana so takoj odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima pretres možganov in še nekaj manjših poškodb, tako da bo moral nekaj časa mirovati.

Poleg pretresa možganov mi je iz medenice mi je odtrgalo narastišče mišice in del kosti, tako da me malo boli in nekaj časa ne bom mogel hoditi. To je znano po prvih pregledih, ko pa pridem domov, me čakajo še nadaljnje preiskave. Na sreče nimam zlomljene medenice, glava pa se bo že zacelila,” je direktno iz bolnice sporočil še rahlo pretreseni Flisar, ki pa se padca dobro spomni.

Nesrečen padec si lahko ogledate tukaj.

“Nisem še za v staro šaro”

Neslo nas je zelo daleč in potrebno je bilo skočiti postrani. Pred skokom je bilo potrebno tudi malenkost zavirati, sam pa sem imel zelo veliko hitrost. Nisem pričakoval, da bo Traxler tako močno postavil smuči po čez, rahlo me je zadel. Izgubil sem ravnotežje in sledil je padec,” je nesrečo opisal Mariborčan, ki s sezono ne more biti zadovoljen, posebno razočaran pa tudi ne.

V celoti gledano sezona ni bila najboljša, ampak dobro sem smučal na svetovnem prvenstvu, kjer me je moja napaka stala velikega finala. Tudi v Rusiji sem smučal odlično. Če povzamem, je dobro vsaj to, da sem vsaj na nekaterih tekmah pokazal, da nisem še za v staro šaro,” je dejal Flisar.