Šport

Dragić blestel v San Antoniu, Dončić in Dallas brez končnice

Uredništvo , 21.03.19 ob 08:52

MVP zadnjega evropskega prvenstva je blestel v drugi četrtini, ko je zadel tri trojke in zadel 15 košev.

V ligi NBA sta ponoči zaigrala oba slovenska košarkarska zvezdnika, ki sta bila prva strelca svojih ekip. Luka Dončić je ob porazu Dallasa v Portlandu (118:126) tudi teoretično ostal brez možnosti, da bi v prvi sezoni v ligi NBA zaigral v končnici. Bolje kaže Goranu Dragiću in Miami Heat, ki je po zmagi nad Spursi (110:105) osmo moštvo Vzhoda.

Zadel vseh sedem metov

Luka Dončić je bil najboljši strelec Mavericks v gosteh pri Portland Trail Blazers. V 29 minutah pod obročema je prispeval 24 točk, pet skokov in šest asistenc. Bil je zelo natančen iz prostih metov, saj je zadel vseh sedem metov. Pri Portlandu je bil zelo razpoložen Damien Lilliard s 33 točkami in 12 asistencami.

Miami prekinil zmagoviti niz devetih zmag

Miami je gostoval pri San Antoniu ter prekinil zmagoviti niz devetih zmag ostrog ter je s 35 zmagami in 36 porazi osmo moštvo vzhodne konference. Prvi strelec tekme je bil Dragić z 22 točkami.

Brez končnice tudi Phoenix Suns

V zahodnem delu severnoameriške košarkarske lige imata mesti v končnici že zagotovljeni, branilec naslova in vodilni Golden State Warriors ter Denver Nuggets. Brez končnice pa so ostali tudi Phoenix Suns, nekdanjega slovenskega selektorja Igorja Kokoškova, Memphis Grizzlies in New Orleans Pelicans.