Za Luko Dončićem je še ena izjemna predstava v rednem delu severnoameriške košarkarske lige. Dvajsetletni Ljubljančan je na gostovanju v Oracle Areni, pri aktualnih prvakih Golden State Warriors, vpisal svoj še šesti trojni dvojček v ligi NBA, s 23 točkami, 11 skoki in 10 asistencami, za zmago Dallasa s 126:91.

Sobotna tekma brez posebnega tekmovalnega naboja

Ekipa iz Dallasa Mavericks je sicer že zapravila vse možnosti, da bi zaigrala v končnici prvenstva. Za bojevnike, ki so druga najboljša ekipa zahodnega dela lige NBA, tako sobotna tekma ni imela posebnega tekmovalnega naboja in so zato lahko spočili prvega zvezdnika Stephena Curryja. Kar pa je bila seveda priložnost za šov slovenskega novinca ter tudi poslavljajočega se veterana teksaške franšize Dirka Nowitzkega, ki je v bržkone svojem zadnjem obisku v Oracle Areni z 21 točkami prišel do najboljšega izkupička v sezoni. Dallas je zadnjič slavil v Oaklandu 12. aprila 2012 in je v tem času vpisal dvanajst zaporednih porazov. Mavericks so si ključno prednost zagotovili v zadnji četrtini, ko so si ustvarili kar 45 točk prednosti.

V 29 minutah devet točk, dve asistenci in skok

Ponoči je zaigral še en Slovenec Goran Dragić, ki je skupaj z Miami Heat prišel do zmage v gosteh pri Washington Wizards s 113:108. Ključni mož floridske vročice je bil Dwyane Wade, ki je 11 od 20 točk dal v zadnji četrtini, medtem ko je Dragić, ki tako kot Wade ni igral v začetni peterki, v 29 minutah na parketu vpisal devet točk, dve asistenci in skok. Miami ostaja na osmem mestu v razvrstitvi vzhodne konference, ki še vodi v drugi del prvenstva in izločilne boje za naslov prvaka.