Pri svojih komaj 20 letih slovenski zvezdnik s sijajnimi predstavami onstran Atlantika na novo piše zgodovino severnoameriške košarkarske lige.

Slovenski fenomen Luka Dončić nadaljuje z bleščečimi predstavami v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Dončić je bil najboljši igralec tekme za zmago Dallas Mavericks s 131:111 proti Cleveland Cavaliers. Ljubljančan je dosegel svoj še enajsti karieri trojni dvojček in drugega zapored z 29 točkami, 15 asistencami in 14 skoki.

Izenačil svoj karierni dosežek

S petnajstimi podajami na tekmi je Dončić izenačil svoj karierni dosežek. Petnajst podaj je imel tudi na prejšnji tekmi proti Los Angeles Lakers, na kateri je prav tako vpisal trojnega dvojčka. Dallas je tekmo z jezerniki po podaljšku izgubil, Dončić pa je dobil udarec v glavo ter so mu morali šivati rano, a je nadaljeval tekmo. Proti Clevelandu je bila poškodba že pozabljena.

Prejšnji mejnik je držal Magic Johnson

Dončić pri svojih komaj 20 letih s sijajnimi predstavami onstran Atlantika na novo piše zgodovino severnoameriške košarkarske lige. Ljubljančan je prišel do svojega enajstega kariernega trojnega dvojčka na svoji 78. odigrani tekmi v ligi NBA. Enajst trojnih dvojčkov je tudi največ v ligi NBA pri košarkarjih, ki še niso dopolnili 21. rojstnega dne. Magic Johnson, ki je držal prejšnji mejnik, je v Dončićevi starosti dosegel sedem trojnih dvojčkov.

Pri Clevelandu je imel Kevin Love prav tako 29 točk, Tristan Thompson pa je tekmo končal z 11 točkami in 12 skoki. »On je čarovnik z žogo in ga je res težko ustaviti,« je Slovenca pohvalil tekmec Love. »Res uživam igrati košarko in danes sem se zagotovo zelo zabaval. Na vsaki tekmi želim igrati dobro, ker mi je zabavno igrati košarko,« pa je po tekmi povedal Dončić.

Zmage se je veselil tudi Goran Dragić

V pretekli noči se je zmage v ligi NBA veselil še en Slovenec Goran Dragić, ki je za zmago Miami Heat proti Houston Rockets (129:100) dosegel 15 točk, štiri podaje in dva skoka.