Šport

Diego Ulissi do druge zmage na slovenski pentlji

Uredništvo , 23.06.19 ob 16:06

Drugi je bil Slovenec Luka Mezgec, tretji pa Novozelandec Shane Archbold.

Italijanski kolesar Diego Ulissi je zmagovalec 26. dirke po Sloveniji. V današnji zadnji etapi preizkušnje je član UAE Emirates brez večjih težav prišel do cilja v Novem mestu, v sprintu po je bil po 167,5 kilometra najmočnejši Italijan Giacomo Nizzolo (Dimension Data). Drugi je bil Slovenec Luka Mezgec, tretji pa Novozelandec Shane Archbold.

Majico vodilnega si je prikolesaril v petek

Ulissi je v zeleno majico vodilnega prikolesaril v petek v Idriji, v najtežji, sobotni etapi je brez pretresov prišel v cilj skupaj še s trojico najboljših, danes pa je prav tako dan preživel brez posebnih težav. Devetindvajsetletni Torinčan si je prikolesaril drugo skupno zmago na slovenski pentlji, prvič je bil najboljši leta 2011. Tuji kolesarji so po njegovi zaslugi prišli do 14. končne zmage, Italijani do četrte.

Najboljši Slovenec četrti

Drugo mesto v skupnem seštevku je osvojil Italijan Giovanni Visconti, tretje Rus Aleksander Vlasov, na četrtem mestu je bil najboljši Slovenec Tadej Pogačar. Mladi Komendčan je tretjo leto po vrsti osvojil belo majico za najboljšega mladega kolesarja.

Veliki petek
Dan žalovanja: Dan, ko je trpel in umrl na križu
map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00