Danes sta Nogometna zveza Slovenije in NK Maribor podpisala pogodbo o sofinanciranju projekta. Ljudski vrt ima novo travnato površino in pred otvoritvijo nove svete trave je bila opravljena še potrditev sklenjenega dogovora s strani obeh predsednikov, so sporočili iz NK Maribora.

UEFA omogoča naložbe v nogometno infrastrukturo

Nogometna zveza Slovenije je z NK Maribor podpisala pogodbo o sofinanciranju nove travnate površine v Ljudskem vrtu, kar sta danes tudi uradno overila Radenko Mijatović in Drago Cotar. Sredstva za prenovo igrišč, ki izpolnjujejo zahteve za igranje mednarodnih tekem na najvišjem nivoju, je zagotovila UEFA.

Poleg sklenjene pogodbe za sofinanciranje prenove igrišča v Ljudskem vrtu, bo Nogometna zveza v naslednjih dneh podpisala pogodbo tudi z Zavodom Šport Ljubljana za prenovo igrišča v Stožicah. Nogometna zveza Slovenije si je s tem zagotovila možnost uporabe omenjenih igrišč za svoje potrebe.

Prvič tekmovalno na zelenico v četrtek

Ljudski vrt tako še naprej zagotavlja najvišje standarde za organizacijo tekem tudi v mednarodnih tekmovanjih. Naslednji izziv ob otvoritvi sezone na domačem igrišču in novi zelenici pa bo že ta četrtek, ob 20:15 s tekmo kvalifikacij za Ligo Evropa med Mariborom in Partizanijem.