Danes je še zadnjič v letošnji sezoni trener NK Maribora Darko Milanič govoril o napovedih pred tekmo. V nedeljo se namreč prvoligaška sezona 2017/2018 končuje. Na zelenice bodo vsi klubu stopili ob 16. uri, nekaj ur kasneje pa bo jasno ali se bo slavilo v Mariboru ali v Ljubljani.

Nastopila ne bosta Zahovič in Viler

“V tekmo gremo kot v zadnjih krogih. Strategije ni potrebno spreminjati. Resno, odločno s ciljem, da tekmo zmagamo. Poznala se bo odsotnost Zahoviča, fant je v izredni formi, v spomladanskem delu je res veliko zabijal,” je medijem zaupal Milanič. Zaradi rumenih kartonov bosta namreč manjkala kaznovana Mitja Viler in napadalec ter novopečeni reprezentant Luka Zahovič, ki je z 18 zadetki tudi prvi strelec lige.

“Pripravili se bomo na takšen način, da nam bo res fokus na naši tekmi. Že sama po sebi bo dovolj zahtevna, to večkrat govorim. Naša slovenska liga je zahtevna in vsaka polovičnost ali drugačno razmišljanje ne bi bilo dobro. Že večkrat sem v svoji karieri bil v takšnem položaju, da so bile tekme zadnjega kroge izredno pomembne, a v prav takšnem kot sem zdaj pa ne,” še pojasnjuje trener nogometašev NK Maribora.

“Tekmo bomo zmagali”

“Na tekmah z Gorico se je že nekajkrat zgodilo, da smo na videz z lahkoto zmagali, ker je bil rezultat visok, a so se zgodile tudi tekme v katerih smo se pošteno namučili, da bi zadeli vsaj enkrat. Dejstvo je, da Gorica zna igrat, ekipo sestavljajo fantje, ki so dobra klapa in se jim še za nekaj gre. V njihovih karierah je to zelo pomembno. Jasno je, da je kvaliteta na naši strani. In tako tudi bo, tekmo bomo zmagali,” še optimistično napove Milanič.

Nogometaši v Prvi ligi Telekom Slovenije bodo v nedeljo ob 16. uri odigrali zadnji, 36. krog. Vsaj trenutno je v rahli prednosti v bitki za prvaka ljubljanska Olimpija, ki ima dve točki pred edinim tekmecem za naslov Mariborom. Za osvojitev naslova ljubljanski ekipi zadostuje že točka v Domžalah.