Šport

Darko Milanič: “Pred nami je zanimiv izziv”

Uredništvo , 01.12.18 ob 10:11

Do konca prvega dela sezone še dve tekmi, dve gostovanju. Danes se bodo vijoličasti pomerili z Domžalami.

Glede na to, da so Domžale moštvo s prepoznavnim načinom igre, pričakujem nekoliko drugačno tekmo, kot so bile prejšnje v zadnjih krogih. Bolj podobno tistim, ki smo jih pred tem imeli z Domžalčani, čeprav so se kdaj tudi te razlikovale, ko so se tekmeci odločali za različne postavitve. Zdaj so spet na preverjeni poti, ki jim je prinašala veliko zadovoljstva. Nasprotnik ima dinamiko, poskuša veliko igrati s hitrostjo naprej. Potrebujemo super tekmo z naše strani, imamo odličen trenutek in verjamem, da lahko pridemo do pozitivnega rezultata,” poudarja Darko Milanič v napovedniku sobotnega dvoboja 18. kroga.

Pred nami je zanimiv izziv – že četrti z istim nasprotnikom v tem delu sezone. Zadnja izkušnja iz Domžal je bila prijetna.
Takrat sem bil zelo zadovoljen. Ne samo zaradi razpleta in pokalnega napredovanja, ampak zaradi spoznanja, da smo skozi celotno tekmo delovali dobro na igrišču. Tako je tudi v zadnjih tekmah in naj se naša uspešna zgodba nadaljuje. Učinkovitost je na visokem nivoju, kar zelo veseli in storili bomo vse, da bi zadržali ta trend.”

Prilagodili se bodo trenutku, sledili bodo zavzetosti na treningih

V finiš jesenskega dela vstopa NK Maribor  z dodatnim navdihom in – s +6. “Smo prvi na lestvici in to nam mora prinašati energijo za naprej. Ob tem pa se moramo obnašati tako naprej, osredotočeno na svoje nadaljnje delo in osvajati točke. Naše trenutno stanje omogoča samozavest, vendar se zavedamo, da bo naloga zelo zahtevna. Prilagajamo se trenutku, sledimo zavzetosti na treningih. Morda bomo za sobotni dvoboj tudi kaj spremenili glede načrta, enajsterice, včasih se je treba prilagoditi tudi nasprotniku. Manjkata Milec in Hotić, s tem smo se morali sprijazniti. Je pa v boljšem stanju kot prejšnji teden Mlakar, tako da imamo več možnih rešitev,” je še povedal Milanič.