Šport

Danes generalka v Ljudskem vrtu

Gabrijel Toplak, 03.07.19 ob 08:55

Slovenski državni prvaki, tudi z Rudijem Požegom Vancašem, se bodo pomerili proti hrvaškemu prvoligašu HNK Gorica.

Nogometaši Nogometnega kluba Maribor imajo danes v Ljudskem vrtu novo preizkušnjo, tokrat proti hrvaškemu prvoligašu HNK Gorica. Tekma se bo začela ob 18. uri.

Vstop prost, odprta vzhodna tribuna (vhod A)

Kot so zapisali na klubski spletni strani, gre za zadnjo pripravljalno preizkušnjo in prvo v Ljudskem vrtu. »V pričakovanju otvoritve sezone in pred potjo na Islandijo še 90 minut za predstavitev moštva, s premiero v vijoličastem na domačem terenu za vse štiri novince (prvič bo v kadru tudi Rudi Požeg Vancaš),« so navedli in dodali, da je vstop prost, odprta bo vzhodna tribuna (vhod A). Poskrbljeno bo tudi za neposredni spletni prenos na nkmaribor.com.

Še 90 minut za preizkušanje igralnih rešitev

Državni prvaki imajo še nekaj dni do odhoda na Islandijo in še 90 minut za preizkušanje igralnih rešitev. »V sredo imamo še zadnjo tekmo, svojevrstno generalko. Te pripravljalne tekme nam prinašajo odgovore, ki jih potrebujemo. Naredili smo veliko dobrega med pripravami, moramo pa sproti še odpravljati opazne pomanjkljivosti. Pričakujem Maribor, ki bo uspešen, ko bo šlo zares. Potrebujemo določen čas, da se fantje, ki so prišli na novo, začutijo s soigralci in povsem prilagodijo. Ekipa je doživela nekaj sprememb, imamo različne profile igralcev, tudi drugačen način igre. Precej je novosti v primerjavi s prejšnjo sezono. Kljub temu pa smo skozi tekme že prihajali do številnih priložnosti, pravih zicerjev, ki jih na naslednjih tekmah moramo izkoristiti, drugače bomo kaznovani. To se ne sme več ponavljati,« je poudaril Darko Milanič.