Šport

Damjan Bohar: “Hvala za pet čudovitih let!”

Uredništvo , 11.07.18 ob 13:13

Za uradno spletno stran NK Maribor je o svojem odhodu iz Ljudskega vrta spregovoril Damjan Bohar.

Kot strela iz jasnega je včeraj na dan prišla informacija, da Ljudski vrt, po petih letih, zapušča odličen nogometaš, Damjan Bohar.

Dolgoletni član vijoličastih, ki je prispeval velik delež k uspehom kluba od leta 2013. Njegova statistika kaže 194 tekem in 27 golov ter strelec na dveh Ligah prvakov, proti Schalke-ju in Spartak Moskvi. Po petih letih pa sedaj odhaja novim izzivom naproti, na Poljsko k Zaglebie Lubin., ki je bilo prejšnjo sezono sedmouvrščeno moštvo tamkajšnjega prvoligaškega tekmovanja.

Bohar se je poslovil od soigralcev in kluba ter dejal …

Lahko rečem le hvala za skupne trenutke in vse najboljše o vsem, kar smo preživeli skupaj. Bil je tudi kakšen manj prijeten trenutek, a so se z uspehi, ki jih je bilo več, izbrisali. Preživel sem pet čudovitih let v klubu, kjer sem se odlično počutil. Skušal sem biti vzoren profesionalec in bi se rad ob odhodu vsakemu posebej, od prvega do zadnjega v klubu, iskreno zahvalil. Prav tako navijačem, ki so prepoznali moj trud na vsaki tekmi in smo imeli ves čas odličen odnos. Hvala vsem za podporo! In hvala klubu, da smo se razšli na lep način. To mi veliko pomeni. Za nami je lepa skupna pot, zdaj pa grem novim izzivom naproti. Upam, da bodo uspešni. Moram se prilagoditi na novo okolje, nove soigralce, seveda pa tudi na Poljskem pa ne bo šlo brez Maribora. Spremljal bom vse, kar se dogaja v Ljudskem vrtu in bil velik navijač tudi z razdalje.

Odhod Boharja je komentiral in pojasnil tudi športni direktor. “Ko odhaja igralec, ki je dosegel največ zadetkov v Ligi prvakov v skupinskem delu, ki je ogromno dal klubu, bil velik profesionalec pri izpolnjevanju svojih obveznosti in zelo karakteren igralec, so občutki mešani. Vendar je bil željan spremembe, kar smo v klubu razumeli in sprejeli. Želimo mu vso srečo na nadaljnji poti,” je povedal Zlatko Zahović.