Šport

“Čutim, da imajo fantje dovolj energije in moštvenega duha”

Uredništvo , 24.05.18 ob 11:58

Po včerajšnji visoki zmagi vijoličastim nad Celjem je tekmo povzel Darko Milanič.

Vijoličasti so včeraj ponovno odigrali na visokem nivoju. Ni bilo sicer lahko poiskati motiva in energije, toda le 96 ur po derbiju, so nogometaši Maribora poskrbeli za odlično predstavo. Trener je hitro prebolevanje pripisal temu, da imajo fantje že daljše obdobje dovolj energije in moštvenega duha. “Čeprav je bil za nami boleč poraz, smo znova dobili potrditev. Od začetka se je videlo, da smo na dobri poti. Šli smo v tekmo odločno, potem pa pokazali razpoloženost in kombinatornost,” je povedal Milanič.

Zakaj je prišlo do spremembe v postavitvi in igralcih?

Za to sem se odločil, ker je Celje izredno dinamična ekipa, ki igra hitro skozi sredino. Hotel sem, da imamo nadzor igre in jih tako umirimo. S stabilnostjo, izkušnjami so naši vezisti odigrali odlično. Ko imamo žogo, smo morda v tej postavitvi manj neposredni, smo jim pa vzeli njihovo ključno orožje in aktivirali svoje dobre lastnosti,” je komentiral strateg vijoličastih ter pokomentiral tudi odlične predstave Luke Zahovića, ki je to pomlad zabil že 18 golov. “Izredno! Forma, samozavest, natančnost, raznovrstnost, vse je na visokem nivoju. Goli, ki jih dosega Luka, so različni. Ko je igralec tako učinkovit, sem kot trener seveda zelo zadovoljen.

Kljub 0:4 sreda ni bila popolna, vijoličasti v zadnjih minutah ob dva igralca

Luka je v izredni formi, to bo zagotovo velik primanjkljaj. Toda tukaj je Mlakar, ki gori od želje po dokazovanju. Tudi Viler ne bo mogel nastopiti in moramo poiskati zamenjavo še zanj. Ne glede na postavitev, enajsterico ali nasprotnika pa je skupni cilj le eden, zmagati,” je razložil Milanič ter dodal da bo nedeljski zaključek sezone prav posebne vrste izziv. “Kolikor je zahtevno, je preprosto. Moramo zmagati! Pri nas ni nobene preračunljivosti. Svoje delo moramo opraviti, se pa zavedamo, da ne bo lahko. Goričani se znajo braniti in biti učinkoviti v napadu, včasih so naše tekme šle tudi v drugo smer. Narediti moramo svoje in upati, da bo tudi v Domžalah zmaga ostala doma.

Koliko realno je upanje v pozitiven razplet v Domžalah?

Veliko, poznamo moč Domžal. Dovolj se je spomniti naših tekem v Domžalah. Zato ne pričakujem nič drugega, kot da našega nasprotnika čaka kakovostna ekipa in zelo, zelo težka naloga. Verjamem, da so Domžalčani sposobni zmagati. Ne bomo pa poslušali, kaj se dogaja tam. Najprej moramo razmišljati le o svoji nalogi,” je še zaključil trener vijoličastih.

 

map beljakovine
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Lajfstajl
Vse, kar morate vedeti o MAP beljakovinah!
Oglasno Sporočilo, Danes ob 08:00