20-letnik je trenutno v umetni komi in je v kritičnem, a stabilnem stanju, so sporočili starši.

FOTO: Twitter

Dirkača formule 2 Juana Manuela Correo, ki je bil prejšnjo soboto, kot smo poročali, udeležen v hudi prometni nesreči na dirki formule 2 v Belgiji, v kateri je umrl francoski dirkač Anthoine Hubert, so premestili v bolnišnico v Veliko Britanijo. Ob premestitvi je prišlo do zapletov, a so njegovi starši preko družbenih omrežij sporočili, da je njegovo stanje stabilno.

Akutni respiratorni distresni sindrom

Correa je trenutno v umetni komi in je v kritičnem, a stabilnem stanju, so sporočili starši 20-letnega dirkača. »Ob premestitvi v London so zdravniki ugotovili, da ima Juan Manuel akutni respiratorni distresni sindrom. Gre za stanje, ki se ob takih nesrečah pogosto pojavi. Posledično je zato pri Juanu Manuelu prišlo do akutne odpovedi dihal. Trenutno je na oddelku za intenzivno nego, ki je specializirana za poškodbe dihal,« so v sporočilu zapisali starši Corree. Zapisala sta še, da verjameta, da bo se bo sin boril in popolnoma okreval.

Utrpel je tudi manjšo poškodbo hrbtenice

Ameriško-ekvadorski dirkač je že prestal dolgo operacijo obeh zlomljenih nog. Ob nesreči je utrpel tudi manjšo poškodbo hrbtenice. Najprej so ga zdravili v Liegu, zdaj pa so ga premestili v London.

Spektakularna nesreča v Monzi

V formuli 3 pa je ostal nepoškodovan po spektakularni nesreči v Monzi, zaradi katere so morali organizatorji tudi prestaviti tretji trening voznikov formule ena pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva, tudi Avstralec Alex Peroni.

Zadel robnik in odneslo ga je v zrak

Z dirkalnikom je zadel robnik in odneslo ga je v zrak, pri čemer se je tudi vrtel in nato priletel v zaščitno ogrado na drugi strani dirkališča.