Na 43. kongresu Evropske nogometne zveze (Uefe) v Rimu so danes delegati 55 evropskih nogometnih zvez opravili volitve predsednika. Zdajšnji predsednik, slovenski odvetnik Aleksander Čeferin, je bil edini kandidat, zato je bila njegova potrditev zgolj formalnost.

Dve leti in pol po bliskovitem vzponu na vrh evropskega nogometa s pomočjo platforme, utemeljene na transparentnosti in svežini, 51-letni Grosupeljčan uživa široko podporo tudi v novem mandatu.

Prioritete širitev in prenove evropskih klubskih tekmovanj

Čeferina je za drugi mandat na mestu predsednika Uefe, 21. avgusta, predlagala Nogometna zveza Slovenije (NZS) skupaj s še sedmimi zvezami, podporo pa so mu v nadaljevanju izrekle tudi številne druge zveze. Do uradnega roka za prijave 7. novembra pa ni prispela nobena druga kandidatura za predsedniško mesto. Kot prioritete za drugi mandat je nekdanji prvi mož NZS izpostavil nekatere ključne začete projekte, med drugim širitev in prenovo evropskih klubskih tekmovanj ter druge ukrepe za zagotavljanje bolj enakomerne finančne moči klubov in enotnosti evropskega nogometa.