Promet je na današnjo praznično avgustovsko soboto na nekaterih cestah in na mejnih prehodih povečan.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste zastoj pred predorom Karavanke iz smeri Avstrije proti Sloveniji ocenjujejo na 12 kilometrov, proti Avstriji pa tri kilometre. Predor zaradi varnosti občasno zapirajo. Za Kranjsko Goro priporočajo izvoz Jesenice/vzhod.

Zastoj nastaja tudi pred predorom Šentilj iz smeri Avstrije proti Sloveniji, ocenjen na en kilometer.

Na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal zastoj, dolg približno tri kilometre.

Zastoj, ocenjen na dva kilometra, je tudi pred predorom Ljubelj proti Sloveniji.

Promet se gosti tudi na koncu izolske obvoznice proti Portorožu, Dolenje-MP Jelšane in Padna-Dragonja.

Vozniki osebnih vozil za izstop iz države na mejnem prehodu Jelšane potrebujejo do pol ure, za vstop pa več kot dve uri. Dvourna čakalna doba je za voznike osebnih vozil na mejnem prehodu Dragonja ob vstopu, za izstop pa potrebujejo uro in pol. Vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo potrebujejo od ene do dveh ur, za izstop pa približno eno uro.

Do dve uri na vstop v državo čakajo vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Sečovlje, za izstop iz države pa potrebujejo približno pol ure. Enourna čakalna doba je na mejnem prehodu Podgorje za voznike osebnih vozil ob izstopu iz države. Čakalne dobe so še na mejnih prehodih Sočerga, Metlika, Zgornji Leskovec in Starod.