Po slovenskih tirih naj bi zapeljali najkasneje v začetku januarja prihodnje leto.

Prvi novi vlak Stadler FLIRT bodo po slovenskih tirih zapeljali najkasneje v začetku januarja 2020, so sporočili iz Slovenskih železnic, a takrat še ne bo vključen v promet. Da vlaki res prihajajo, pa govori dejstvo, da je prvi dizelski (DMV) vlak že prišel iz tovarne Stadler Poland Sp. o.o. na Poljskem.

Pogodba podpisana lani aprila

Slovenske železnice, še poročajo na spletni strani Uporabna stran, so aprila lani podpisale pogodbo za 11 enopodnih FLIRT, 10 dvonadstropnih KISS in 5 dizelskih FLIRT potniških vlakov. Nato pa so maja letos izkoristile dodatno opcijo, ki jo je omogočala pogodba, in naročile še dodatnih 26 vlakov. Skupaj bo tako po slovenskih tirih, po dokončani dobavi, vozilo 52 vlakov proizvajalca Stadler. Na voljo bo 10 dvonadstropnih enosistemskih električnih KISS, 21 enopodnih večsistemskih električnih (EMV) FLIRT in 21 enopodnih dizelskih (DMV) FLIRT vlakov, še navajajo.

vlak

Foto: Miro Marolt

 

Hitrejše speljevanje, večja hitrost

Enopodni električni vlaki Stadler FLIRT bodo sprejeli 462 potnikov (12 sedišč v 1. razredu, 223 sedišč v 2. razredu in 227 stojišč), medtem ko bo lahko na dvonadstropnem električnem vlaku Stadler KISS  556 potnikov (16 sedišč v 1. razredu, 276 sedišč v 2. razredu in 264 stojišč).

Vlak, ki prvi prihaja v Slovenijo, pa je enopodni dizelski (DMV) vlak Stadler FLIRT. Ta bo sprejel 338 potnikov (12 sedišč v 1. razredu, 159 sedišč v 2. razredu in 167 stojišč).

Kapaciteta novih vlakov bo v primerjavi s prejšnjimi precej večja, pri dvonadstropnih pa krepko večja. Električni Siemens Desiro (SŽ 312/317) npr. sprejme 133 potnikov v dvočleniku in 190 potnikov v tročleniku. Ker bodo novi vlaki speljevali hitreje od starejših, bi v teoriji tudi na obstoječih tirih vožnja morala biti malenkost hitrejša. Koliko, če sploh, pa bomo videli v praksi.

Vozni park v povprečju že zelo star

Ena od težav, ki jih imajo Slovenske železnice, je udobje samih vlakov, saj je njihov vozni park v povprečju že zelo star. Že Siemens Desiro (SŽ 312/317) vlaki imajo med 19 in 17 leti, t.i. Gomulke (SŽ 311/315), pa se bližajo 50-im letom starosti. Zato bodo novi vlaki zagotovo prinesli prepotrebno udobje, med drugim zato, ker bodo vsi vlaki nizkopodni z izvlečno stopnico in bodo omogočali vstop in izstop gibalno oviranim osebam. Na vsaki garnituri bo možno prelepljati tudi 10 koles.

Notranjosti vlakov pri Slovenskih železnicah niso povsem natančno razkrili. Iz razpisne dokumentacije izhaja, da bo na vlaku LED razsvetljava in da bodo v 1. razredu na voljo bralne lučke. Okna bodo v obeh razredih temnjena z visoko stopnjo zunanje refleksije. Na vsakem členu garniture bo koš za ločeno zbiranje odpadkov, prav tako bodo na voljo odlagalna mesta za prtljago. V vsaki potniški garnituri bosta po dva WC-ja, vsaj en pa bo prilagojen osebam s posebnimi potrebami.

Internet bo zagotovo ena od koristnih pridobitev

V 1. razredu bodo na voljo mizice, vsi sedeži na vlaku pa bodo imeli dostop do 220V električne vtičnice, kar bo prišlo prav predvsem za polnjenje mobilnih naprav. Wi-Fi in posledično internet na vlaku bo zagotovo ena od koristnih pridobitev. V vlaku bodo tudi informacijski zasloni, ki bodo prikazovali vsaj postaje, datum, uro, številko vlaka in smer. Vsi vlaki bodo opremljeni tudi z videonadzornim sistemom in avtomatsko klimatsko napravo.