Okužbo z novim koronavirusom so v sredo potrdili v 16 občinah, največ, pet okužb v Rogaški Slatini. V vrtcu še ugotavljajo in popisujejo stike z okuženimi, zato točno število otrok, ki jim bo odrejena karantenabodo v izolaciji, v tem času še ni znano, verjetno pa jih bo med 30 in 40.

Okužbo z novim koronavirusom so v sredo potrdili v 16 občinah, največ, pet okužb v Rogaški Slatini. Štiri okužbe so potrdili v Ljubljani, v Ilirski Bistrici dve, v ostalih občinah pa po eno. Eno novo okužbo so potrdili tudi v Hrastniku, kjer je trenutno največje žarišče v državi.

Včeraj so v občini Rogaška Slatina potrdili 5 primerov okužbe z novim koronavirusom, skupaj je tam 8 okuženih. Kot pišejo pri spletnem portalu Novice.si, sta po zadnjih podatkih v Vrtcu Rogaška Slatina poleg otroka okuženi tudi dve strokovni delavki. V vrtcu še ugotavljajo in popisujejo stike z okuženimi, zato točno število otrok, ki jim bo odrejena karantenabodo v izolaciji, v tem času še ni znano, verjetno pa jih bo med 30 in 40, pišejo Novice.si.

Primeri so vendarle povezani

Ravnateljica Majda Plavčak je popoldne za Radio Rogla povedala, da so vseskozi v stiku s pristojnimi iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje in sproti sledijo njihovim novim navodilom. V tem času še tudi ni jasno, ali bodo vrtec zaradi novih okužb morda morali zapreti.

Pojasnila pa je tudi, da so primeri potrjenih okužb v njihovem vrtcu vendarle povezani. Nov primer pa so včeraj zaznali tudi na območju občine Rogatec, kjer je skupaj tako aktivnih šest primerov okužb. Med tistimi, ki so v izolaciji, je tudi župan Martin Mikolič, še pišejo Novice.si