V Velenju so postavili klopco za dojenje in previjanje. Gre že za šesto tovrstno klop širom Slovenije. Naslednjo leto pa klop dobimo tudi Mariborčani.

3. avgusta 2017 so na lokaciji ljubljanskega živalskega vrtu namestili prvo “MAM klopco” za dojenje in previjanje. Od takrat so po vsej Sloveniji postavili še pet tovrstnih klopi, šesto so sedaj postavili tudi v Velenju. V Sloveniji je nameščenih 5 tovrstnih klopc, kmalu se jim pridružita še dve. Investitor projekta je podjetje Apollo d.o.o., ki je tudi uradni zastopnik svetovno priznane blagovne znamke MAM, skupaj s podjetjem Pikapoka d.o.o., ki pa je podporni partner projekta.

Prihodnjo pomlad s svojo klopjo tudi Maribor

MAM klopce za dojenje se do sedaj nahajajo na Ptuju, v Celju, v Živalskem vrtu v Ljubljani, v Arboretomu Volčji potok in v Kotljah. Sedaj odpirajo še novo klopco v Velenju in v Krškem. Prihodnjo pomlad pa je predvideno odprtje v Mariboru, glede lokacije še potekajo dogovori z MOM.

Cilj je ozaveščanje, da je dojenje nekaj najbolj naravnega

Že šesto klopco za dojenje bodo v na mestnem otroškem igrišču v Velenju slavnostno “otvorili” 20 septembra. “Veseli smo, da je Mestna občina Velenje prepoznala pomembnost projekta MAM klopc za dojenje in previjanje in ga podprla s postavitvijo MAM klopce na mestnem otroškem igrišču,”  je, kot so zabeležili na Facebook strani MAM Slovenija, zapisalo podjetje Apollo, ki skupaj s podpornim partnerjem projekta Pikapoka in Vevo, spletno šolo za starše, organizira otvoritev 6. MAM klopce za dojenje v Sloveniji.

“Namen MAM klopc za dojenje in previjanje je pozitiven in sprejet odnos do dojenja v javnosti, saj gre za nekaj najbolj naravnega. Pri dojenju ne gre le za hranjenje, temveč tudi za čustveno navezovanje med mamo in otrokom,” so za Maribor24 zapisali v MAM Slovenija.

Kvalitetno izdelane klopi za dojenje in previjanje

Klopce so izdelave iz kakovostnega lesa, namenjenega uporabi na prostem ter prilagojene potrebam doječe matere, pomeni, da imajo ob hrbtnem tudi naslon za roko ter del za previjanje dojenčka. Tako lahko mamica uredi vse ob enem, otroka nahrani in ga tudi previje. “Kot investitor v tovrstni projekt si želimo, da so klopce čim več koriščene in uporabljene v namen, za katerega so bile postavljene.”

Cilj projekta oz. namen postavitev MAM klopi za dojenje v Sloveniji je ozaveščati javnost o pomembnosti sprejemanja dojenja na javnih mestih kot nekaj povsem naravnega.