Že tradicionalno v Lidlu Slovenija ustvarjajo dobrodelne Korake za tačke in tako skupaj s kupci ustvarjajo boljši svet za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju.

V Lidlu Slovenija zadnja leta z različnimi aktivnosti obeležujejo 4. oktober, svetovni dan živali. Tako bo v vseh 60-ih Lidlovih trgovinah tudi letos. Vse od 15. septembra do 30. oktobra 2020 bo potekala zbiralna akcija hrane za organizacije, ki skrbijo za brezdomne živali. Z Zavodom Naš kuža in portalom Pes moj prijatelj ter na svojih družbenih omrežjih bodo izvajali izobraževalne aktivnosti na temo odgovornega lastništva in razbijali stereotipe o živalih iz zavetišč.

 “Že tradicionalno v Lidlu Slovenija ustvarjajo dobrodelne Korake za tačke in tako skupaj s kupci ustvarjajo boljši svet za tiste kosmatince, ki živijo v pomanjkanju. Pomaga lahko vsakdo tako, da ob izhodu iz Lidlove trgovine prispeva hrano za brezdomne živali v zbiralno košaro za blagajno.”

V Lidlovih trgovinah po Sloveniji so z zbiralno akcijo hrane za živali začeli danes, 15. septembra. Vse do 30. oktobra 2020 bodo lahko kupci ob izhodu iz trgovine prispevali hrano za živali, ki jo bodo prejela lokalna društva za zaščito živali. Šteje prav vsak izdelek, ki bo pomagal nahraniti lačne želodčke brezdomnih živali.

Pomagate lahko tudi preko SMS sporočil

Tudi letos je aktivna SMS linija, preko katere je mogoče nameniti donacijo organizacijam za zaščito živalim, s katerimi sodeluje in se povezuje Zavod Naš kuža. Vsakdo lahko pomaga že zdaj, s SMS sporočilom in ključno besedo TACKE1 ali TACKE5 na 1919.*