Navajamo se na novo realnost, ki pomeni samozaščitno in odgovorno obnašanje na vsakem koraku. V Lekarnah Maribor imajo odprte vse enote, prav tako izvajajo neprekinjeno 24-urno preskrbo prebivalstva z zdravili. Nakupujete lahko tudi v spletni trgovini.

V času epidemije koronavirusa in po njej, ko je virus še vedno med nami, smo se znašli pred številnimi izzivi. Navajamo se na novo realnost, ki pomeni samozaščitno in odgovorno obnašanje na vsakem koraku. Tudi v Lekarnah Maribor je bilo na začetku epidemije stresno, vendar delo opravljajo odgovorno do uporabnikov, sebe in družbe.

Neprekinjena 24-urna oskrba prebivalstva

“Naše lekarne so bile v času epidemije in so tudi sedaj odprte tako v centru mesta kot v ostalih manjših občinah, kjer imamo svoje enote, da lahko lažje in hitreje pridete do nas. Izvajamo tudi neprekinjeno 24-urno preskrbo prebivalstva z zdravili. Farmacevtski strokovni delavci v lekarnah smo najbolj dostopni zdravstveni strokovnjaki, ki vam pomagamo rešiti veliko težav, povezanih z zdravili, zdravjem in dobrim počutjem,” so dejali v Lekarnah Mariboru in dodali, da je to je času, ko je zaradi varnosti otežen dostop do drugih zdravstvenih strokovnjakov, še posebej pomembno.

“Če ne morete do nas, obiščite našo spletno lekarno. Skrb za zdravje in odgovornost sta pomembni vrednoti farmacevtskega poklica, ki v tem času dobivata še širšo dimenzijo. Vsi ju moramo spoštovati, če želimo, da bo širjenje koronavirusa čim prej obvladovano.”

V njihovih enotah vam izdelajo osebno kartico zdravil, ki vam bo v pomoč, kadarkoli boste potrebovali seznam zdravil, ki jih uporabljate, in njihovo odmerjanje. Z zaščitnimi ukrepi kot so uporaba zaščitnih mask, razkuževanje rok in površin, vzdrževanje medosebne razdalje in steklene pregrade so poskrbeli za vašo in našo varnost. “Če ne morete do nas, obiščite našo spletno lekarno. Skrb za zdravje in odgovornost sta pomembni vrednoti farmacevtskega poklica, ki v tem času dobivata še širšo dimenzijo. Vsi ju moramo spoštovati, če želimo, da bo širjenje koronavirusa čim prej obvladovano,” so zaključili.