Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo osebna vozila pri vstopu in izstopu dve uri. Osebna vozila čakajo na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu uro in pol, pri izstopu dve uri, na mejnem prehodu Sečovlje pa uro in pol pri vstopu ter eno uro pri izstopu.

Na avstrijski strani je proti Sloveniji pred predorom Karavanke zastoj dolg približno štiri kilometre. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor. Zastoj proti Avstriji je dolg en kilometer.
Na podravski avtocesti je pred mejnim prehodom Gruškovje zastoj proti Hrvaški dolg približno tri kilometre.

Na mejnem prehodu Gruškovje čakajo osebna vozila pri vstopu in izstopu dve uri. Osebna vozila čakajo na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu uro in pol, pri izstopu dve uri, na mejnem prehodu Sečovlje pa uro in pol pri vstopu ter eno uro pri izstopu. Na mejnem prehodu Dobovec je čakalna doba za osebna vozila pri vstopu 45 minut, pri izstopu eno uro, na mejnem prehodu Rogatec pa 45 minut pri izstopu.

Zapora na pomurski avtocesti

Do 21. ure, na primorskih cestah pa do 22. ure, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Do 19. ure bodo zaradi prireditve polurne popolne zapore na cesti Zgornji Čačič-Osilnica.

Na pomurski avtocesti sta zaprta izvoz in uvoz Lipovci iz smeri Lendave proti Mariboru. Med Mursko Soboto in Lipovci je zaprta polovica avtoceste, promet poteka po drugi polovici dvosmerno.
Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka prenova predora Golovec. Skozi predor je prepovedan promet za vsa vozila nad tri tone in pol v obe smeri.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si