Popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo predvsem na zahodu nadaljevale tudi v večer. Zapihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C

FOTO: Maribor24.si

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo krajevne plohe in nevihte, ki se bodo predvsem na zahodu nadaljevale tudi v večer. Zapihal bo zahodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 26 °C.

Jutri bo v vzhodni Sloveniji večji del dneva še povečini sončno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, v zahodni ter delu osrednje in južne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju jugo. Jutranje temperature bodo od 10 do 17, najvišje dnevne od 17 do 22, na vzhodu do 24 °C.

Napoved za sosednje pokrajine

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne in zvečer bodo plohe in nevihte, ki se bodo zvečer razširile tudi nad severni Jadran.

Jutri bo v krajih vzhodno od nas še delno jasno. Drugod bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob severnem Jadranu pa zmeren jugo.

Obeti

Do petka zjutraj se bo dež razširil na vso Slovenijo, vmes bodo tudi nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, ob morju jugo. V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, še se bodo pojavljale krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Še bo vetrovno.

V soboto bo ob morju in v vzhodni polovici Slovenije dokaj sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v hribovitem svetu zahodne Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter.