Slovenija

Opozicijske LMŠ, SD, Levica in SAB so napovedale vložitev zahteve za odreditev parlamentarne preiskave.

Uredništvo3 dnevi

Danes pozno popoldan in v noči na torek bodo ob prehodu hladne fronte predvsem v severovzhodni Sloveniji nastali močnejši nalivi.

Uredništvo3 dnevi

Zunanji minister Anže Logar je danes po srečanju z albanskim kolegom Gentom Cakajem v Ljubljani zagotovil Albaniji podporo Slovenije pri njeni poti v EU. 

Uredništvo4 dnevi

Prvi dnevi so bili za nedavno odprt Olimpline v Črni na Koroškem, najdaljšo jeklenico v Evropi, zares uspešni, obiskovalci pa adrenalinsko navdušeni. Svoje govorijo že fotografije in posnetki prvih spustov …

Uredništvo4 dnevi

Večina tistih, ki jim je bila odrejena karantena, se je drži, je dejal vladni govorec Jelko Kacin na današnji novinarski konferenci. Dva državljana v Ljubljani sta huje kršila zapovedano karanteno, eden je kljub potrjeni okužbi hodil v službo.

Uredništvo4 dnevi

Vlada je na Twitterju sporočila, da je bilo 5. 7. 2020 zaznanih 16 okužb z novim koronavirusom.

Uredništvo4 dnevi

Zastoj se pojavlja tudi na štajerski avtocesti.

Uredništvo4 dnevi

V društvu Srebrna nit – združenju za dostojno starost nasprotujejo diskriminaciji starejših, do česar naj bi po njihovem prišlo med epidemijo koronavirusa v domovih za starejše. Pripravljeni so na nov val koronavirusa brez kršenja človekovih pravic ter z upoštevanjem volje pacientov in svojcev.

Andreja Bjelan4 dnevi

V soboto, na prvi dan veljave strožjih ukrepov ob prehajanju državne meje, so zdravstveni delavci v sodelovanju s policisti na mejnih prehodih izdali in vročili 338 odločb o karanteni. Več kot polovica vseh odločb je bila odrejena prišlekom iz Bosne in Hercegovine. Danes so jih izdali še 435.

Uredništvo4 dnevi

V Centru starejših Pristan v Vipavi so po današnjih testiranjih okužbo z novim koronavirusom potrdili še pri petih stanovalcih in eni zaposleni osebi. Skupno so tako v centru doslej potrdili okužbo pri devetih stanovalcih in šestih zaposlenih.

Uredništvo4 dnevi

Zaradi pozitivnega testa družinskega člana, ki je bil za novi koronavirus testiran v soboto dopoldne in popoldne seznanjen z rezultatom, je župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković danes opravil testiranje na novi koronavirus. Izid je negativen, župan pa bo preventivno ostal v karanteni, so danes sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Uredništvo4 dnevi