Slovenija

V družbi DARS letos načrtujejo obnovo okoli 55 kilometrov odsekov avtocest in hitrih cest. Čas koronavirusa in posledično manj prometa so izkoristili za vse vrste vzdrževalnih del, ki bi sicer povzročala velike zastoje.

Andreja Bjelan3 dnevi

Vsi, ki so bili obravnavani zaradi protestniških akcij lahko zaprosijo za brezplačno pravniško pomoč. To dokažejo z dopisom, ki so ga prejeli od policije ali inšpektorata.

Anita Grgić3 dnevi

Vlada je na današnji dopisni seji podaljšala ukrepe iz odloka o začasni omejitvi zbiranja. Tako ostaja v veljavi določilo, da se pod določenimi pogoji dopušča zbiranje do 50 ljudi na javnih krajih. O podaljšanju ukrepov bodo obvestili tudi DZ, so zapisali na notranjem ministrstvu

Uredništvo4 dnevi

Poklicni gasilci do danes niso prejeli dodatka za delo v rizičnih razmerah ali pa so ga prejeli v nizkih zneskih, opozarjajo na Sindikatu poklicnega gasilstva Slovenije. Delodajalce zato pozivajo k izplačilu ustreznega dodatka. Odločitev, da bodo deležni dodatka za delo v rizičnih razmerah le za čas intervencij izven enote, je zanje nesprejemljiva.

Uredništvo4 dnevi

Zdravstveni inšpektorat je v času epidemije opravil več kot 6000 inšpekcijskih pregledov in od policije prejel več kot 8000 predlogov za uvedbo prekrškovnih postopkov. Zaradi kršitev prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev so izrekli 50 glob, za kršitve prepovedi gibanja več kot 1200 glob. Skupni znesek glob znaša več kot 150.000 evrov.

Uredništvo4 dnevi

Obiski bodo vsak dan, tudi konec tedna in med prazniki, izjemoma je možen obisk tudi v sobi stanovalca, obiskovalce, ki morajo izpolniti obrazec o zdravstvenem stanju, pa naprošajo, da v dom ne prinašajo nobenih stvari.

Uredništvo4 dnevi

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v. d. generalnega direktorja policije Antona Travnerja prosil, da o dogajanju v Slovenski Bistrici, ko so pripadniki t. i. Štajerske varde obiskali tamkajšnjo policijsko postaji in zahtevali pojasnila, pripravi odzivno poročilo.

Uredništvo4 dnevi

Vlada bo z ustanovitvijo strateškega sveta za debirokratizacijo pospešila tudi ključne državne projekte. “Več kot 20.000 predpisov je enostavno preveč,” je ob tem objavil premier Janša

Uredništvo4 dnevi

Trenutno je v Sloveniji zaradi covid-19 hospitaliziranih le še 21 oseb, od tega 8 v Mariboru.

Uredništvo4 dnevi

Zaprtje trgovin ob nedeljah so volivci že podprli na referendumu leta 2003, vendar se slednje takrat ni izvedlo. Sedemnajst let pozneje bodo sindikati in politična stranka Levica skušali nedeljski počitek doseči v Državnem zboru. Za komentar smo poprosili vse parlamentarne stranke in pristojni sindikat.

Ana Lah4 dnevi

Tokratni paket, katerega glavna ukrepa sta subvencioniranje skrajšanega delovnega časa in turistični boni za vse prebivalce Slovenije, je vreden eno milijardo evrov.

Uredništvo5 dni