Slovenija

Odbor DZ za delo je danes za obravnavo na seji DZ brez glasu proti pripravil dopolnjeni predlog novele zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih.

Uredništvo6 dni

V zadnjem letu po ugotovitvah portala SimpleFlying sicer beležijo lepo rast letalskega prometa, a naj bi se v prihodnjem letu število potnikov celo zmanjšalo.

Uredništvo6 dni

Kmetijska ministrica je v komentarju na očitke dejala, da sta svetovanje in prenos znanj v partnerstvo in dokumente avtorsko delo.

Uredništvo6 dni

Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 4, na Goriškem in ob morju do 11 stopinj Celzija.

Uredništvo6 dni

Vlada letos namenja za upokojenske domove pičlih 5 milijonov, kar zadostuje samo za en nov dom. Od leta 2021 v sobi samo dva oskrbovanca, kdo bo financiral preureditev obstoječih javnih domov? Bo v Rušah javni ali zasebni dom?

Uredništvo6 dni

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je objavila odpoklic podjetja Žito d.o.o. Odpoklicanih je več pekovskih izdelkov.

Uredništvo1 teden

Minimalna plača se bo z januarjem zvišala na 940 evrov bruto, iz njene definicije pa bodo izvzeti tudi vsi dodatki, ki se bodo tako morali prišteti k polni minimalni plači.

Uredništvo1 teden

V Sloveniji je večina primerov ošpic vnesenih ali povezanih z mednarodnimi potovanji. Za njimi zbolijo predvsem necepljene osebe, ki prenesejo okužbo na nezaščitene osebe, kar povzroči izbruh ošpic.

Uredništvo1 teden

Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 6, na Primorskem do 11 °C.

Uredništvo1 teden

Ljubiteljski meteorolog Dušan Kaplan napoveduje nedvomno bolj suh mesec kot je bilo novembra, a tudi snega ne manjkalo. Tega naj bi imeli v izobilju že v začetku prihodnjega leta.

Gabrijel Toplak1 teden

Erjavec se je pripadnikom enote zahvalil za njihovo človekoljubno poslanstvo.

Uredništvo1 teden