Slovenija

V ljubljanski osnovni šoli, OŠ Franceta Bevka v Bežigradu, so bili primorani organizirati pouk na daljavo. Odrejenih je bilo namreč 170 karanten, od tega osem učiteljem.

Uredništvo2 dneva

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 984 testov na novi koronavirus. Okužbo so potrdili pri 50 testiranih, kar pomeni, da je okuženih 5,08 odstotka testiranih. Dan prej je bilo opravljenih 2288 testov in potrjenih 4,85 odstotka testiranih.

Uredništvo2 dneva

Nekdanja tovarna sladkorja v Ormožu bo do konca leta ponovno v slovenskih rokah. Postopek kupoprodaje naj bi bil končan do konca leta.

Uredništvo2 dneva

Od danes bodo lahko gostinski lokali odprti le med 6. uro in 22.30. Diskoteke in nočni klubi ostajajo zaprti.

Uredništvo3 dnevi

Poglejte video, kako so slovenski kolesarji krenili v današnjo zaključno etapo dirke po Franciji.

Uredništvo3 dnevi

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 2288 testov na novi koronavirus. Okužbo so potrdili pri 111 testiranih, kar pomeni, da je okuženih 4,85 odstotka testiranih. Dan prej je bilo opravljenih 3070 testov in potrjenih 3,72 odstotka testiranih.

Uredništvo3 dnevi

Danes bo ob 16. uri na sporedu zadnja etapa dirke po Franciji, ki se bo z zlatimi črkami zapisala v zgodovino slovenskega športa. Tadej Pogačar in Primož Roglič bosta po koncu etape uradno slavila dvojno zmago na največji kolesarski preizkušnji na svetu. Le končni izid je drugačen od pričakovanj še pred sobotnim kronometrom.

Uredništvo3 dnevi

Turistični boni so tako kot v precej kotičkov naše dežele Slovence privabili tudi v gore. Sorazmerno s številom obiskovalcev, ki so večkrat neprimerno opremljeni, narašča tudi število nesreč, zaradi pravega turističnega navala pa so nekatere planinske poti letos precej zdelane.

Jerneja Potočnik4 dnevi

Lep razgled na bližnjo in daljno okolico je doslej izkoristilo že več kot 220.000 ljudi. Od odprtja tobogana do konca avgusta je v adrenalinskem spustu uživalo že več kot 40.000 obiskovalcev.

Uredništvo4 dnevi

Težavo sicer predstavlja predvsem nezadostno število zdravstvenega osebja, zato bodo verjetno potrebne prerazporeditve.

Uredništvo4 dnevi

Spremenjen odlok o omejitvah ponujanja in prodajanja blaga in storitev začne veljati 21. septembra.

Uredništvo4 dnevi