Slovenija

Večina tistih, ki jim je bila odrejena karantena, se je drži, je dejal vladni govorec Jelko Kacin na današnji novinarski konferenci. Dva državljana v Ljubljani sta huje kršila zapovedano karanteno, eden je kljub potrjeni okužbi hodil v službo.

Uredništvo24 ur

Vlada je na Twitterju sporočila, da je bilo 5. 7. 2020 zaznanih 16 okužb z novim koronavirusom.

Uredništvo1 dan

Zastoj se pojavlja tudi na štajerski avtocesti.

Uredništvo1 dan

V soboto, na prvi dan veljave strožjih ukrepov ob prehajanju državne meje, so zdravstveni delavci v sodelovanju s policisti na mejnih prehodih izdali in vročili 338 odločb o karanteni. Več kot polovica vseh odločb je bila odrejena prišlekom iz Bosne in Hercegovine. Danes so jih izdali še 435.

Uredništvo2 dneva

V Centru starejših Pristan v Vipavi so po današnjih testiranjih okužbo z novim koronavirusom potrdili še pri petih stanovalcih in eni zaposleni osebi. Skupno so tako v centru doslej potrdili okužbo pri devetih stanovalcih in šestih zaposlenih.

Uredništvo2 dneva

Zaradi pozitivnega testa družinskega člana, ki je bil za novi koronavirus testiran v soboto dopoldne in popoldne seznanjen z rezultatom, je župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković danes opravil testiranje na novi koronavirus. Izid je negativen, župan pa bo preventivno ostal v karanteni, so danes sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Uredništvo2 dneva

V zvezi z naraščanjem okužb v zadnjih dneh je predsednik vlade Janez Janša na Twitterju danes opozoril, da se virus širi znotraj države. “Za soboto je ugotovljenih veliko okužb, virus se širi od znotraj. Beležimo izjemno veliko kršitev zakona o nalezljivih boleznih in omejitvenih odlokov.”

Uredništvo2 dneva

Po izračunih NIJZ trenutno vsak okuženi okuži vsaj dva nova. Krek zaradi tega odsvetuje še objemanje, poljubljanje in rokovanje, obenem pa poudarja dosledno nošenje zaščitnih mask.

Uredništvo2 dneva

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je čakalna doba za osebna vozila na mejnih prehodih Jelšane in Dragonja pri vstopu 45 minut, pri izstopu pa do 30 minut.

Uredništvo2 dneva

Včeraj popoldne je v okolici Ptuja prišlo do težje delovne nesreče. Pri spravilu sena je z mirujočega voza, polnega sena, padel 77-letni moški

Uredništvo2 dneva

Državni načrt ob pojavu epidemije nalezljive bolezni je trenutno v zaključni fazi dopolnjevanja in bo v prihodnjem tednu predstavljen ministrstvom in vladnim službam. Prav tako bodo ključnim vpletenim v obvladovanje epidemije covida-19 predstavili osnutek poročila o delu med epidemijo.

Uredništvo2 dneva