Slovenija

Največji posel za dobavo zaščitne opreme za preprečevanje širjenja koronavirusa naj bi se obetal podjetju Acron, v katerem je zaposlena mama obrambnega ministra Mateja Tonina. Minister očitke o nepotizmu zanika.

Uredništvo23 ur

Kljub temu da stanje pri nas ni kot v Italiji ali Španiji, pa s stanjem še vedno ne moremo biti zadovoljni, saj krivulja okužb še vedno narašča. Zato ponovno poziva vse k spoštovanju ukrepov.

Uredništvo1 dan

Mladi zdravniki bodo po novem vzpostavili tudi brezplačen 15-minutni video posvet v živo z zdravnikom – na daljavo.

Uredništvo1 dan

NIJZ očita vladi, da je zanemarila stroko. Direktor NIJZ bi moral usklajevati svoje izjave z vladnimi ukrepi, zdaj pa mu grozi razrešitev.

Uredništvo1 dan

Kristjani danes obeležujejo cvetno nedeljo, s katero začenjajo neposredne priprave na veliko noč, ki bo čez teden dni. Tradicionalno na ta dan po cerkvah potekajo blagoslovi zelenja, česar pa letos zaradi epidemije koronavirusa ne bo.

Uredništvo1 dan

Število oskrbovancev domov za starejše, okuženih z novim koronavirusom, se je v petek povzpelo na 195, kar je 16 več kot v četrtek. Več okuženih je tudi med zaposlenimi v domovih.

Uredništvo1 dan

V nekaterih državah beležijo precejšen upad onesnaženosti. V Sloveniji imamo v primerjavi z mnogimi drugimi državami zelo kvaliteten zrak. Kako bodo trenutni ukrepi vplivali na samo kakovost zraka?

Tea Tošić Golob1 dan

Razvoj tehničnih pripomočkov, denimo satelitskih oddajnikov, omogoča popolno spremljanje ptic v vseh letnih časih in povsod po svetu. V Sloveniji v zadnjih letih obročkajo med 60.000-80.000 ptic na leto.

Tea Tošić Golob1 dan

Trenutne razmere od številnih, predvsem pa zdravstvenega osebja zahtevajo vse in še več. Zato se sprehodimo skozi čas in se s spomini na zdravstvene delavce poklonimo njihovim dejanjem. Naši trenutni zdravniki, reševalci, medicinci in drugi pa novo zgodovino pišejo prav sedaj.

Jerneja Potočnik1 dan

Število okuženih oskrbovancev domov za starejše se je v petek povzpelo na 195. Več okuženih je tudi med zaposlenimi v domovih.

Uredništvo2 dneva

Policija do nedelje izvaja poostren nadzor po vsej državi, glede na dogajanje minulega konca tedna so se osredotočili na dostope do priljubljenih turističnih točk.

Uredništvo2 dneva