Slovenija

Starejšim odraslim iz Maribora in okolice bi radi omogočili dejavno staranje, večjo vključenost v družbo ter krepitev družbenih vezi z drugimi generacijami in družbenimi skupinami.

Uredništvo2 dneva

Očitki so kršenje zakonodaje s področja integritete in preprečevanja korupcije, sum zlorabe uradnega položaja ter nespoštovanje etičnih norm in prikrivanje dejstev, ki so v javnem interesu.

Uredništvo2 dneva

V osnutku petega paketa protikoronskih ukrepov je vlada predlagala nove ukrepe. Načrtovan naj bi bil tudi dodatek za delo zdravstvenih in socialnih delavcev, ki delajo neposredno s covid-19 pacienti oz. v rdečih conah.

Uredništvo2 dneva

Nošenje mask bo od konca tega tedna obvezno tudi na odprtih javnih prostorih, kjer se zbira veliko ljudi, kot so na primer tržnice, mestna jedra. Razmišljajo tudi o omejitvi druženja na šest oseb.

Uredništvo2 dneva

Tokrat je v državi prvič več kot tisoč aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom. V času prvega vala je bilo največ aktivno okuženih 609, to je bilo 3. aprila. V drugem valu epidemije je bila ta številka presežena 9. septembra, ko je bilo že 635 aktivno okuženih, kažejo podatki sledilnika.

Uredništvo2 dneva

Župani in županje 41 občin Podravja pričakujejo sofinanciranje prioritetnih projektov s strani EU in proračuna Republike Slovenije. Obenem pričakujejo, da bo vlada tudi v naslednji finančni perspektivi (2021–2027) namenila temu mehanizmu najmanj toliko sredstev ter poenostavila in poenotila postopke črpanja sredstev.

Uredništvo2 dneva

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs in državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler sta po poročanju portala Siol.net vložila kazenski ovadbi zoper neznanega storilca zaradi suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe. Hojsu anonimna ovadba očita zlorabo položaja z izdajo navodil za revizijo primerov, s katerimi se je ukvarjal NPU.

Uredništvo2 dneva

Diagnostični radiološki center na Ptuju bo zamenjal lastnika. Gre za enega od največjih zasebnih koncesionarjev v državi, ki ponuja storitve magnetne resonance, ultrazvoka in rentgena. Med kupci je tudi vodja mariborske enote Vzajemne Andrej Bauman.

Maruša Lubej2 dneva

Včeraj je bilo v Sloveniji opravljenih 3070 testov na novi koronavirus. Okužbo so potrdili pri 104 osebah, kar pomeni, da je okuženih 3,39 odstotka testiranih. Ena oseba s covid-19 je umrla.

Uredništvo2 dneva

Trgovinska zbornica Slovenije (TZS) še naprej nasprotuje sprejemu predloga novele zakona o trgovini, ki med drugim določa, da trgovci ob nedeljah praktično ne bodo mogli več poslovati. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bi s tem nastala “nepopravljiva škoda”.

Uredništvo2 dneva

Vlada bo na današnji seji obravnavala dodatne ukrepe za zajezitev epidemije in morda o nekaterih tudi že odločala. V zadnjih dneh se je omenjalo možnost zaprtja gostinskih lokalov po 22. uri, delo od doma in omejitev zbiranja.

Uredništvo2 dneva